Annons

Ingemar Basth (MP): Upplösningen av biblioteket på Ica gav Miljöpartiet rätt

Miljöpartiet varnade hela tiden för svårigheterna med kontraktet mellan Ica och kommunen, skriver Ingemar Basth (MP).
insändare • Publicerad 6 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Undrar vad alla kritiker säger nu som tyckte att Miljöpartiet bara var besvärliga och motvalls som kritiserade upplägget med ett Ica-bibliotek, skriver Ingemar Basth (MP).
Undrar vad alla kritiker säger nu som tyckte att Miljöpartiet bara var besvärliga och motvalls som kritiserade upplägget med ett Ica-bibliotek, skriver Ingemar Basth (MP).Foto: Pernilla Rudenwall

Så har det till slut löst sig mellan kommunen och Ica gällande den fastighet som kommunen aldrig ägde och som nu Ica köpt tillbaka. Hängde ni med? Det var en rätt tuff debatt när kommunen skulle bygga ett bibliotek i en befintlig fastighet. Man kom överens om att kommunen skulle få tillträde till en yta i en affärslokal som Ica ägde och om kommunen hade kört igång processen så hade man haft en fastighetsbildning med ett värde. Denna fastighetsbildning hade man kunnat handla med. I dagsläget finns inte ett egentligt värde som realiserats.

Sådana här kontrakt är lite knepiga och man ska undvika att skriva kontrakt om man inte i detalj vet vad man ger sig in på. Miljöpartiet, vilket jag företräder, var mycket kritiskt till hela upplägget och inte minst det avtal som gjordes mellan kommunen och Ica. Det reglerades tämligen dåligt vad som skulle hända om det hela inte blev av eller om det blev tvister gällande okända fel och brister. Så i avtalet friskrev man sig från en hel del. Vidare så är en 3-D-fastighet en komplicerad fastighetsbildning juridiskt sett. Allt detta påpekade Miljöpartiet då ärendet maldes i de kommunala kvarnarna, men utan att nå framgång. Dåvarande politiska ledning körde på som om inga problem fanns.

”Ica köper tillbaka något som egentligen inte finns och kommunen gör en förlust”
Annons

Ja, då sitter vi då här till slut. Ica köper tillbaka något som egentligen inte finns och kommunen gör en förlust. Men tänker då vän av ordning om man inte hade kommit överens vad hade hänt då? Det är fullt möjligt att kommunen hade gått helt lottlös ur det hela. Så jag bedömer det som en god gest från Ica gentemot kommunen. Den har fått tillbaka lite pengar som Ica generöst erbjudit. Så tack för det. Undrar vad alla kritiker säger nu som tyckte att Miljöpartiet bara var besvärliga och motvalls som kritiserade upplägget med ett Ica-bibliotek. Jag försöker var kritisk då det är befogat och försöker vara påläst. Det tänker jag fortsätta med.

Ingemar Basth, Miljöpartiet.
Ingemar Basth, Miljöpartiet.Foto: Pernilla Rudenwall

Ingemar Basth

Miljöpartiet i Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons