Annons

Inga vargar, ingen ryktesspridning!

Många har länge framfört farhågan att vargarna snabbt skulle komma att föröka sig när de etablerat revir, skriver insändarskribenten.
insändare • Publicerad 3 juni 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sveriges nya regering har flera allvarliga samhällsproblem på att-göra-listan att åtgärda, men kommer förhoppningsvis snart ner till vargproblemet, skriver insändarskribenten.
Sveriges nya regering har flera allvarliga samhällsproblem på att-göra-listan att åtgärda, men kommer förhoppningsvis snart ner till vargproblemet, skriver insändarskribenten.Foto: Junge, Heiko

Läser på ut.se att Länsstyrelsens tjänstemän oroar sig över ryktesspridningen om att vargar skulle ligga bakom att tamboskap spränger sina stängsel och rymmer. Det påstås att det beror på andra orsaker än varg, annat än vid de tillfällen där det verkligen kan bevisas att det är vargarna som ligger bakom.

Om och när vargarna tas bort så har vi lösningen på detta problem med ryktesspridning, för då är det ju inte vargarna som ställer till oreda för djurägarna längre.

Annons

Sveriges nya regering har flera allvarliga samhällsproblem på att-göra-listan att åtgärda, men kommer förhoppningsvis snart ner till vargproblemet.

Jag har även förstått att Länsstyrelsens tjänstemän är förvånade över den snabba ökningen av vargpopulationen i Västra Götaland.

”Sveriges nya regering har flera allvarliga samhällsproblem på att-göra-listan att åtgärda, men kommer förhoppningsvis snart ner till vargproblemet.”

På möten med boende, djurägare, jägare och andra i de många nya vargreviren, har väl alltid framförts farhågor kring att vargen har en förmåga att snabbt föröka sig.

Så om Länsstyrelsens tjänstemän lyssnat (på de ”okunniga?”), så borde de snappat upp det här tidigare och inte blivit förvånade över alla nya revir/markerande par.

Boende åt Grönköpings-hållet

Annons
Annons
Annons
Annons