Annons

Illavarslande signaler från näringslivet i kommunen

Centerpartiet och Nya Ulricehamn lägger fokus på helt fel saker. Det blir än tydligare när vi läser de senaste resultaten i Svenskt näringslivs rankning, skriver Wiktor Öberg.
Insändare • Publicerad 3 juni 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulricehamns kommun faller i Svenskt Näringslivs rankning.
Ulricehamns kommun faller i Svenskt Näringslivs rankning.Foto: Pernilla Rudenwall

Årets resultat har kommit, näringslivet har fått säga sitt om kommunen och politiken. Dessvärre så visar det sig återigen att Centerpartiet och Nya Ulricehamn lägger fokus på helt fel saker. Det blir än tydligare när vi läser de senaste resultaten i Svenskt näringslivs rankning, där kommunen rekordsjunker till 3,22 från 3,51 på en femgradig skala. Därmed nås det lägsta resultatet någonsin i Ulricehamns kommun. Dessutom ligger kommunen nu under snittet i Sverige.

Moderaterna har varit den drivande parten för att vi skall ha ett kommunalt mål kopplat till denna ranking, så att det skall vara tydligt och enkelt att följa upp hur företagens attityd är gentemot kommunen.

”Vi är övertygade om att ett bra företagsklimat är en av grundstenarna för en framgångsrik och välfungerande kommun.”
Annons

Målet lyder enligt följande: ”Företagsklimatet i Ulricehamns kommun ska förbättras i förhållande till föregående år”. Det är i sig bra, men ger ingen tydlig riktning eller ambitionsnivå för förvaltningen att jobba mot. Därför anser vi Moderater att det måste till tydligare målformulering och en plan kopplat till detta mål, utan tydlig riktning så kommer kommunen aldrig kunna förändra och prestera på den nivå som krävs för att nå topplaceringar i rankingen.

Detta är en av de grundläggande faktorerna för att uppnå till exempel befolkningsmålen, kompetensförsörjningen, ”Sjuhärads mest attraktiva arbetsgivare”, med mera. Listan är lång och vi är övertygade om att ett bra företagsklimat är en av grundstenarna för en framgångsrik och välfungerande kommun.

Det är dags för Centerpartiet och Nya Ulricehamn att visa om de vill få till en förändring eller inte, vi kräver tydligare mål och handlingsplan som skall vara starkt förankrad i alla kommunens verksamheter. Utan detta så riskerar kommunen att fortsätta sjunka.

Wiktor Öberg (M)

Annons
Annons
Annons
Annons