Annons

I år borde publiken släppas in i Allsvenskan

Jag förstår inte problemet varför man inte skulle kunna tillåta publik i Allsvenskan och Superettan. Man har ju hört om andra ligor som har tillåtits ha publik, skriver Marko Burazor.
Insändare • Publicerad 4 mars 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är snart ett år sedan jag såg mitt kära IF Elfsborg på plats i Borås, skriver Marko Burazor.
Det är snart ett år sedan jag såg mitt kära IF Elfsborg på plats i Borås, skriver Marko Burazor.Foto: Anton Hedberg

Jag är en väldigt trogen Elfsborgssupporter, men på grund av pandemin så har jag fått titta på Elfsborgs matcher framför tv:n.

Det är snart ett år sedan jag såg mitt kära IF Elfsborg på plats i Borås. Jag förstår inte direkt problemet varför man inte skulle kunna tillåta publik i Allsvenskan och Superettan. Man har ju hört om andra ligor ute i Europa och världen som har tillåtits ha publik. Fast begränsad då naturligtvis.

”Då ser jag inget som helst hinder med tanke på avståndet.”
Annons

Jag menar alltså om Borås Arena till exempel tar cirka 17 000 personer när det är fullsatt, så skulle man ju lätt kunna ta in 3 000 personer och sprida ut folket på arenan.

Säg att jag och en kompis går på en Elfsborgsmatch. Då så får jag plats 12 och han plats 15. Då ser jag inget som helst hinder med tanke på avståndet.

Sedan skulle det i och för sig ta emot att sätta sig på sittplats, för jag är guligan och van att stå i klacken och sjunga. Men i nuläget så är suget efter Elfsborg och Allsvenskan så stort, så jag skulle kunna vara på sittplats bara för att kunna se mitt älskade Elfsborg live snart.

Marko Burazor, trogen elfsborgare

Annons
Annons
Annons
Annons