Hur stor kan en liten avvikelse vara?

Curt Ferm undrar över hur avvikelser bedöms vid planeringen av nya byggnationer i Ulricehamn.
Insändare • Publicerad 5 januari 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För ett år sedan var en avvikelse på en meter stor, men idag är en avvikelse på sex meter liten, skriver Curt Ferm i sin insändare.
För ett år sedan var en avvikelse på en meter stor, men idag är en avvikelse på sex meter liten, skriver Curt Ferm i sin insändare.Foto: Hasse Holmberg

Vad gäller för en liten avvikelse i Ulricehamns byggnorm? För cirka ett år sen var en liten avvikelse på under en meter på biblioteket så stor att stadsplanen var tvungen att justeras. I dag är liten avvikelse cirka sex meter och planen norr om Marknadplatsen kan tas med lätthet enligt Miljö- och samhällsbyggnad.

”Har ni inte samma lagar och paragrafer i dag som när ni tog beslutet om biblioteket?”

Har ni inte samma lagar och paragrafer i dag som när ni tog beslutet om biblioteket? Och vad gäller biblioteket så har det blivit en så kallad ”svart svan”. Så kallas i finanskretsar saker som dyker upp och ställer till med stor oreda i ekonomin, vilket det har blivit i det här fallet. Vi ser skenande kostnader till följd av ändringar och förstärkningar av befintligt hus. Bygg nytt på bättre plats till en betydligt billigare pris och driftkostnad.

Curt Ferm

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.