Annons

Hur många kommunalråd behöver en kommun?

Rune Jakobsson undrar vad kommunalråden gör på jobbet.
Insändare • Publicerad 20 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om inte våra ledare handlar ansvarsfullt med pengar och dyligt, hur känns det då för oss medborgare att vara trogna skattebetalare? frågar sig Rune Jakobsson.
Om inte våra ledare handlar ansvarsfullt med pengar och dyligt, hur känns det då för oss medborgare att vara trogna skattebetalare? frågar sig Rune Jakobsson.Foto: Henrik Montgomery/TT

Här talas om att vanliga kommunalråd har ganska bra betalt, dessutom lär deras anställningar var knutna till hur riksdagsmän har det. Hur ska ett samhälle kunna fungera när ansvarslösa människor hanterar våra pengar? Det finns ett talesätt som säger att om inte huvudet fungerar, då fungerar heller inte kroppen. Likaså är det väl med vårt samhälle. Om inte våra ledare handlar ansvarsfullt med pengar och dyligt hur känns det då för oss medborgare att vara trogna skattebetalare?

”Om inte våra ledare handlar ansvarsfullt med pengar och dyligt hur känns det då för oss medborgare att vara trogna skattebetalare?”

Ingen har kunnat tala om för mig varför någon gör ett annorlunda arbete som kommunalråd. Minns när Borås ökade från ett till fem kommunalråd och jag frågade varför. Jo, Göteborg hade 31 blev svaret. Det var alltså inte behovet av vad som behövdes få gjort som styrde. Dessutom var det mest en av dem som syntes på arbetsplatsen. Men de fick kanske en hel massa viktiga sammanträden att sitta i som samhället tidigare klarat sig utan.

Annons

Inger verkligen våra kommunpolitiker respekt i våra kommuner, när vissa jämnstora kommuner klarar sig med ett kommunalråd, medan den andra kommunen behöver en hel flock?

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons