Annons

Hoppas vi får ett kulturhus på Marknadsplatsen som hela Sverige imponeras av

Marknadsplatsen är bara en stor ful parkeringsplats. Hoppas det blir ett kulturhus där som hela Sverige vill efterlikna, skriver Jonas Bruhn i sin insändare.
insändare • Publicerad 11 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De flesta som parkerar på Marknadsplatsen gör det för att gå till sina arbeten, skriver Jonas Bruhn.
De flesta som parkerar på Marknadsplatsen gör det för att gå till sina arbeten, skriver Jonas Bruhn.Foto: Pernilla Rudenwall

Kommentar till nyheten om namninsamlingen med krav att bevara Marknadsplatsen.

Jag har stor respekt för Bengt-Olof Foss. Men nu måste vi gå ett ”varv” till. Marknadsplatsen är en stor parkering. Fult är det med. Vi har en jäkla massa ”dömark” efter Lidl mot Volvo.

Annons

Enda argumenten som finns för inte bygga kulturhus på Marknadsplatsen är parkeringen typ. Och så ”Hulda 85” som inte kan parkera. Alla vet att ”Hulda” har aldrig någonsin parkerat på Marknadsplatsen för göra sina ärenden på stan.

”Marknadsplatsen är en stor parkering. Fult är det med.”

85-90 procent eller för att inte överdriva 80-85 procent parkerar där för gå till sina jobb. Sen att dom som driver på med namnlistor och så vidare är 65+ är ju med lite lustigt. Samma åldersgrupp som hatar förändringarna som sker. Vi pratar Åsunda sjöstad, Norra stranden, Sture Tower och så vidare. Nu senaste tillskottet med höghus 65+?

Nä, men klart att ”Hulda” ska ju kunna parkera på Marknadsplatsen. Låt det vara en parkeringsplats istället för lite ”action”.

Hoppas det blir ett kulturhus som hela Sverige vill efterlikna.

Jonas Bruhn

Annons
Annons
Annons
Annons