Annons

Hittepå-argument från toppolitikerna om Marknadsplatsen och nytt kulturhus

På vilket sätt skulle en publikdragare på Marknadsplatsen bidra till liv och rörelse på Storgatan? undrar insändarskribenten.
Insändare • Publicerad 25 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi väljare vill se riktiga utredningar och argument innan vi tror på era teorier och gissningar, skriver insändarskribenten.
Vi väljare vill se riktiga utredningar och argument innan vi tror på era teorier och gissningar, skriver insändarskribenten.Foto: Pernilla Rudenwall

Reflektion över nyhetsartikel i UT den 20 april.

Marknadsplatspartierna, bestående av moderater, centerpartister och socialdemokrater, får fritt spelrum i det lokala bladet för att torgföra sina argument för att förstöra Marknadsplatsen och sätta Storgatans framtid på spel.

Annons

Till att börja med: UT bör fundera över sin roll som tidning när man låter makten fritt framföra sina argument i en lång artikel utan en enda kvalificerad motfråga. Kommunen och kapitalet hand i hand?

Men till saken.

Det påstås att frågan om brända tomten är utredd och att den är för liten för ett ”kulturhus” (som skulle varit ett bibliotek). Hur väl utrett är detta? Det finns många sätt att bygga. Ni som påstår detta presterar inte ett enda faktabaserat argument.

Ni säger också att det krävs ändrad detaljplan. Ja, just detta har politiker makt över – om man vill driva politik och har visioner för den kommun man valts att företräda.

Det framförs också rena gissningar, förklädda som argument.

”Politikerförakt är förskräckligt – men väljarförakt är värre.”

”Vi dödar inte inte gågatan med ett kulturhus, tvärtom kommer det att bidra till mer liv och rörelse,” sägs det oemotsagt.

På vilket sätt skulle en publikdragare på Marknadsplatsen bidra till liv och rörelse på Storgatan? Det är en okvalificerad gissning, inte ett argument.

Det påstås också att ett ”kulturhus” skulle gynna vårt befintliga kulturhus Folkets hus. Rent hittepå. Hur skulle det kunna göra det i en kommun med 25 000 invånare där konkurrensen om varje själ på evenemang är hård?

Vi väljare vill se riktiga utredningar och argument innan vi tror på era teorier och gissningar.

Politikerförakt är förskräckligt – men väljarförakt är värre.

Annons

Skriv på för folkomröstning om Marknadsplatsen!

Landsbygdsbor som bryr sig

Annons
Annons
Annons
Annons