Heltid som norm – trots vilda protester

Så illa som den här frågan är skött kan man verkligen undra hur ledningsfunktionerna fungerar i kommunen, skriver Ingemar Basth.
Insändare • Publicerad 29 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vägen till heltid som norm verkar vara en tämligen outredd och mer eller mindre obefintligt kommunicerad resa, där man inte tagit till sig de berördas synpunkter, påpekar skribenten.
Vägen till heltid som norm verkar vara en tämligen outredd och mer eller mindre obefintligt kommunicerad resa, där man inte tagit till sig de berördas synpunkter, påpekar skribenten.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Så har då kommunen backat i frågan om sättet att lägga scheman i förskolan. Vägen till heltid som norm verkar vara en tämligen outredd och mer eller mindre obefintligt kommunicerad resa, där man inte tagit till sig de berördas synpunkter.

Man införde det här systemet under vilda protester från dem som satt i verksamheterna och som hade kunskap om konsekvenserna av ett från början påtvingat, icke fungerande system som kritiserats stenhårt. Ändå körde man på. Varför det?

”Har de ett fortsatt fullt förtroende?”

De som hårdnackat försvarat den nya typen av schemaläggning och sagt att det är bra med smärre justeringar, jobbar de kvar i verksamheten? Vad säger de nu? Har de ett fortsatt fullt förtroende? Jag har några tusen frågor till som väl lär bli obesvarade.

Sedan kan man ju fundera på vad som också ledde till att det blev en kovändning på plats. Nej, så illa som den här frågan är skött kan man verkligen undra hur ledningsfunktionerna fungerar i kommunen. Vad säger politiken?

Ingemar Basth (MP)