Har kommunen inte samarbetat med grannarna till det nya äldreboendet i Gällstad?

Signaturen ”Nyfiken Gällstabo” vill veta mer om de överklaganden som kommit in med anledning av planerna på ett nytt äldreboende i Gällstad.
Insändare • Publicerad 17 september 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför överklagar grannarna, och går det att få veta hur kostnaderna för projektet ser ut, undrar signaturen ”Nyfiken Gällstabo”.
Varför överklagar grannarna, och går det att få veta hur kostnaderna för projektet ser ut, undrar signaturen ”Nyfiken Gällstabo”.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Öppet brev, frågor till byggenheten och kommunstyrelsen angående tidigare reportage från Gällstad ”Överklagar plan för nytt äldreboende”.

Vi läste för några veckor sedan i UT reportage om ”Överklagar plan för nytt äldreboende" om att grannar känner att nya området hamnar för nära deras hus och överklagat detaljplan. Jag har inte sett någon uppföljning eller några kommentarer i tidningen från byggenheten eller kommunstyrelsen och vill här ställa några frågor dem.

Varför har grannar överklagat, har det inte varit något samarbete med dem?

Vad kostar det i tid och pengar med överklagan?

Kan gemene man, och i så fall hur, se redan utlagda kostnader i detta projekt?

Nyfiken Gällstabo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.