Annons

Gör virusskräcken oss ännu sjukare?

När man inte träffas, när man inte vågar ta i varandra, kramas eller hälsa får man inget normalutbyte av bakterier och virus, vi behöver det för att stärka vårt immunförsvar, skriver Maria Lindgren.
Insändare • Publicerad 19 september 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla försiktighetsåtgärder är tagna om man ska stoppa ett virus, säger de. Då borde ju eleverna vara extra friska denna skolstart, eller hur? Men det är precis tvärtom, skriver insändaren.
Alla försiktighetsåtgärder är tagna om man ska stoppa ett virus, säger de. Då borde ju eleverna vara extra friska denna skolstart, eller hur? Men det är precis tvärtom, skriver insändaren.Foto: Cornelius, Poppe

Vad är det som händer just nu, när människan tror att hon kan stå över naturen? Skolan startar och förkylningar börjar, inget konstigt med det, det händer varje år, men vad är det som har hänt i år?

Alla försiktighetsåtgärder är tagna om man ska stoppa ett virus, säger de. Då borde ju eleverna vara extra friska denna skolstart, eller hur? Men det är precis tvärtom, det är jättemånga som är sjuka och det länge, i en vecka eller mer. Med olika symptom.

Annons

Min son åkte på det och jag med, mycket intressant, en vanlig förkylning ger mig feberkänsla/trötthet under en dag för att sen gå över snabbt, ibland blir jag snuvig några dagar eller har ont i halsen, denna gång var det annorlunda för oss båda.

”Att använda handsprit i tid och otid tar bort viktiga bakterier på dina händer.”

Feberkänsla som kom och gick, en enorm trötthet och ingen ork och längre än vanligt. En del dagar kände jag mig helt bra för att nästa dag känna trötthet.

Frågan är nu, varför blir det så här? Jag läser en artikel i en av blaskorna och läkarna är förbryllade. Min teori, rätta mig om jag har fel eller diskutera gärna om saken: När man inte träffas, när man inte vågar ta i varandra, kramas eller hälsa får man inget normalutbyte av bakterier och virus, vi behöver det för att stärka vårt immunförsvar. Rädsla och oro sänker dessutom immunförsvaret.

Att använda handsprit i tid och otid tar bort viktiga bakterier på dina händer. En del handsprit gör folk sjuka, på grund av kemikalier. Att övertvätta dina händer med en tvål som torkar ut är heller ingen bra idé.

När vi städar för mycket med kemikalier gör vi oss också en otjänst genom att tillföra skadliga kemikalier och ta bort en del bra bakterier. "Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete", är ett bra ordspråk. Städa med naturliga, icke kemiska medel.

De som dessutom använder munskydd av papper eller tyg kommer att andas in sina egna bakterier och katastrofen är ett faktum, du höjer dessutom ditt blodtryck och syresättningen av kroppen blir fel.

Vi människor är flockdjur och vi behöver varandra, vi behöver kramar, vi behöver få träffas och umgås, vi behöver bakterier, vi är gjorda av bakterier, vi behöver träna vårt immunförsvar.

Vi behöver dessutom äta riktig mat, äta bra tillskott, andas genom näsan, leva i kärlek och inte i rädsla mot vår nästa. Vi behöver komma ut i naturen och röra på oss. Vi behöver äta jordig mat (den i butiken är för steril).

Vi behöver leva med naturen och inse att vi inte kan sättas oss över den, vi är en del av naturen, bakterier och virus är del av naturen och därmed en del av oss.

Om nu en liten förkylning kan ta sig sådana oanade proportioner, vad händer när säsongsinfluensan kommer, eller magsjukan? Jag vet inte om jag vill veta, men då jag har barn i skolan kommer jag att få veta det vare sig jag vill eller inte.

Annons

Tankar på det?

Maria Lindgren, Medveten läkning

Annons
Annons
Annons
Annons