Annons

Gör om Stenbocksskolan till nytt kulturhus med bibliotek

Gör om Stenbocksskolan till kulturhus och bibliotek, föreslår Anne Sörbö i sin insändare.
insändare • Publicerad 5 april 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skapa Kulturhuset Stenbock av nuvarande Stenbocksskolan, föreslår Anne Sörbö.
Skapa Kulturhuset Stenbock av nuvarande Stenbocksskolan, föreslår Anne Sörbö.Foto: Pernilla Rudenwall

Kultur är också att bevara det gamla fina som finns i en stad, inte bara bygga sönder och kopiera andra städer. Bevara Stenbocksskolan, och gör om den till ett kulturhus med bibliotek. Där finns möjlighet till allt. Man får en fin bevarad byggnad som ingår i kulturen i Ulricehamn.

Det kommer rymmas ett fint bibliotek, och allt annat vad kultur innebär.

Annons

Ett nytt stort högstadium kan byggas där det finns plats att utöka i framtiden. Jag har ju föreslagit i anknytning till Lassalyckan, där det redan finns möjligheter till bra idrottslektioner och fin natur. Var en förebild för Sverige, bygg en skola som visar att vi satsar på bra hälsa för framtiden! Satsa på ett endaste högstadium i kommunen där alla får plats, då slipper man konflikter mellan skolorna. Finns det flera skolor inom en liten yta som Ulricehamn, då uppstår det alltid konflikter.

Det blir alltid en jämförelse, både bland lärare och elever. Sen finns ju det fria skolvalet, och redan där kommer skolorna att jämföras.

Bevara framförallt Marknadsplatsen, bygg inte sönder de öppna ytor som gör staden så vacker.

Om det absolut ska byggas ett parkeringshus, så lägg till en våning på Icatornets omdiskuterade parkering där det är nära till centrum, eller någon helt annanstans!

Det är inte bra att ta bort möjligheten att parkera ett större fordon, ofta med släp där just Marknadsplatsen är enda alternativet.

”Bevara framförallt Marknadsplatsen, bygg inte sönder de öppna ytor som gör staden så vacker.”

När det skrivs om kostnader så undrar jag om kommunen har obegränsat med pengar? Är det inte vi skattebetalare som ska betala i slutändan?

Om ett nytt kulturhus ska byggas för 200 miljoner kronor, bli inte förvånade om summan tredubblas. Eller ärligt talat, finns det byggprojekt som brukar hålla sej inom det uträknade beloppet? Nej, det blir ofta dubbelt, eller tre gånger så dyrt.

Så istället för att använda upp allt som finns, så satsa pengar på en ny stor skola, renovera försiktigt den vackra Stenbocksskolan och bevara den som ett vackert bibliotek och kulturhus för framtiden, med ett så enkelt namn som kulturhuset Stenbock.

Anne Sörbö

Annons
Annons
Annons
Annons