Annons

Förskolan förlorar en uppskattad verksamhetschef

Vi känner en stor sorg och ett tomrum för den plats hon lämnar efter sig, skriver Frida Abelson.
Insändare • Publicerad 30 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Verksamhetschefen för förskolan i Ulricehamn lämnar. Vi har genom åren alltid känt ett mycket stort förtroende för henne, skriver Frida Abelson.
Verksamhetschefen för förskolan i Ulricehamn lämnar. Vi har genom åren alltid känt ett mycket stort förtroende för henne, skriver Frida Abelson.Foto: NTB

Lärarförbundet vill rikta ett stort tack för den fina insats, utvecklingsarbete och engagemang som avgående verksamhetschef i förskolan har bidragit med. Samtidigt känner vi en stor sorg och ett tomrum för den plats hon lämnar efter sig.

Vi har genom åren alltid känt ett mycket stort förtroende för henne. Det var med stolthet vi var med och rekryterade henne till kommunen och vi upplever att hon med sitt engagemang och glöd bidragit till en stark framtidstro inom förskolan.

”Vi har upplevt oss hörda och den kritik och synpunkter vi haft har värderats och tagits tillvara.”
Annons

Vi har fått erfara att hon genom sin gedigna kunskap och erfarenhet varit en stor tillgång för kommunen. Med fokus på barn och personals bästa har vi sett att hon genom att vrida och vända på saker och ting alltid lyckats skapa en kvalitativ verksamhet och en god personalpolitik.

I samverkan med fackförbund upplever vi alltid ett professionellt förhållningssätt och en chef som insett värdet av att kunna diskutera och bemöta olika uppfattningar och tankar. Vi har upplevt oss hörda och den kritik och synpunkter vi haft har värderats och tagits tillvara. Under hennes ledning har åsikter och oliktänkande alltid varit accepterat och bemötts på ett värdigt och demokratiskt sätt.

Vi vet att i en sådan kultur och med ett sådant samtalsklimat föds trygghet, respekt och utveckling av förskolan i Ulricehamn. Lärarförbundet kommer alltid att verka för öppenhet, demokrati och respekt för varandra i Ulricehamns kommun. Vi kommer att sakna vår verksamhetschef.

Lärarförbundets lokalavdelnings styrelse gm Frida Abelson

Annons
Annons
Annons
Annons