Annons

Fakta kan omöjligt vara ”billiga politiska poäng"

Svar till Mikael Levander och Mats Bogren, Nya Ulricehamn, UT 5/6.
Insändare • Publicerad 8 juni 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nya Ulricehamn med Mikael Levander i spetsen har utmålat sig som räddningen för Ulricehamns kommun, dock är skolresultaten och vår placering i näringslivsrakningen sämre än någonsin, påpekar Wiktor Öberg.
Nya Ulricehamn med Mikael Levander i spetsen har utmålat sig som räddningen för Ulricehamns kommun, dock är skolresultaten och vår placering i näringslivsrakningen sämre än någonsin, påpekar Wiktor Öberg.Foto: Jonas Emtervall

När hälsosamma scheman infördes inom äldreomsorgen så fanns det även då många synpunkter och personal som slutade, precis som det nu gör inom lärandet. Men då ansågs det vara ”naturligt” och de styrande partierna Centern och Nya Ulricehamn agerade inte i de läget. Det är det som vi nu ifrågasätter. Nya Ulricehamn agerar i stort sett enbart när det gäller frågor som rör lärandet. Det om något skulle kunna kallas att ta ”billiga politiska poäng”.

”Var är de tydliga förslagen för att få bukt med dessa problem?”

Eftersom större delen av de aktiva medlemmarna i Nya Ulricehamn är anställda av kommunen blir det extra bekymmersamt när de agerar så stark så fort det kommer till frågor som rör lärandet, anser jag. Att inte jävsituationer uppstår oftare är förvånande, då vi i politiken ger uppdrag till förvaltningen som tillika är arbetsgivare för kommunens skolor.

Annons

Nya Ulricehamn med Mikael Levander i spetsen har utmålat sig som räddningen för Ulricehamns kommun, dock är skolresultaten och vår placering i näringslivsrakningen sämre än någonsin för att nämna ett par saker. Var är de tydliga förslagen för att få bukt med dessa problem? Var är handlingskraften? Det är frågor som jag tror många i vår kommun ställer sig.

Wiktor Öberg (M)

Annons
Annons
Annons
Annons