Annons

Ett svek mot personal i kommunen

Att tvinga personal att jobba på ett vist sätt utan att det är förankrat eller att man har full förståelse för varför politiken har val att gå denna väg är i längden ohållbart, påpekar Wiktor Öberg (M).
Insändare • Publicerad 1 juni 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Den återigen omdebatterade frågan om hälsosamma scheman har nått nya höjder, i alla fall om man frågar skolpartiet Nya Ulricehamn.

Att tvinga personal att jobba på ett vist sätt utan att det är förankrat eller att man har full förståelse för varför politiken har val att gå denna väg är i längden ohållbart. Men att viss förändring måste till i den kommunala verksamheten är ett måste om vi skall kunna klara framtiden och de utmaningar som kommunen står inför.

”Nu när det kommer till skolan så funkar detta arbetssätt tydligen inte längre.”
Annons

Från Moderaternas sida har vi länge påpekat att det inte går att gå så fort fram och personalen måste förstå varför vi gör detta innan vi genomför de tänkta åtgärderna. Där emot har Nya Ulricehamn inte haft några problem med att tvinga vår personal in i detta inom sektor välfärd och service. Men nu när det kommer till skolan så funkar detta arbetssätt tydligen inte längre och kommunchefen får i uppdrag att dra i bromsen för hela projektet.

Vi anser att detta är ett svek mot all den personal som redan har gått in i detta och som hade precis samma synpunkter som skolan nu för fram. Men då var det inte aktuellt att dra i någon broms.

Nya Ulricehamn visar återigen att de är ett enfrågeparti som enkom bryr sig om sina kollegor inom lärandet.

Wiktor Öberg (M)

Annons
Annons
Annons
Annons