Annons

Ensamstående mamma: Vi vrider på varje krona när vissa bidrag höjs och andra sänks

Signaturen Förtvivlad ensamstående mamma beskriver hur familjens ekonomi inte förbättras när vissa bidrag höjs och andra sänks.
insändare • Publicerad 12 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Med stigande matpriser är det svårt att få ihop familjeekonomin, skriver signaturen Förtvivlad ensamstående mamma.
Med stigande matpriser är det svårt att få ihop familjeekonomin, skriver signaturen Förtvivlad ensamstående mamma.

Saker som fångat min uppmärksamhet det senaste är när till exempel barnbidrag och bostadsbidrag höjs. De som går på försörjningsstöd inte får en krona av det.

Till exempel kan man läsa på regeringens sida att när barnbidraget höjdes skulle det inte göra att ekonomiskt bistånd eller försörjningsstöd sänktes. Men jodå det gjorde det.

”Bostadsbidraget skulle tillfälligt höjas igen och trots att matpriserna stiger får vi inte en krona mer. Vi får vända och vrida på allt.”
Annons

De tillfälliga höjda bostadsbidragen under pandemin gällde inte oss heller trots att vi vabbade och hade barnen hemma vilket märktes på matkostnaderna. Bostadsbidraget skulle tillfälligt höjas igen och trots att matpriserna stiger får vi inte en krona mer. Vi får vända och vrida på allt. Söka fonder för att få ihop livet för det är enda inkomsten som soc inte räknar av. Vi behöver också ta del av höjda bidrag för att överleva.

Har inte ens råd att köpa tomater längre på grund av prisökningar.

Förtvivlad ensamstående mamma

Annons
Annons
Annons
Annons