Annons

En kvinnoklubb för ett mer jämställt Ulricehamn

I Ulricehamn är det mestadels män som sitter på makten. Vi behöver få in även mjuka värden i politiken, skriver Jenny Kvist och Anna-Karin Anttila Sellberg.
Insändare • Publicerad 30 september 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi S-kvinnor ser att det finns mycket att göra för jämställdheten i Ulricehamns kommun. Både i det vardagliga och i det politiska, påpekar skribenterna.
Vi S-kvinnor ser att det finns mycket att göra för jämställdheten i Ulricehamns kommun. Både i det vardagliga och i det politiska, påpekar skribenterna.Foto: Louise Olsson

I dag klockan 17 kommer S-kvinnor ha sitt första möte i Socialdemokraternas partilokal. Vi kommer vara en underklubb till S-kvinnor Sjuhärad, så att man som medlem får fördelarna med en liten lokal organisation samt får ta del av Sjuhärads kunnande och utbildningar.

S-kvinnor är ett nätverk för socialdemokratiska kvinnor samt transpersoner som arbetar med jämställdhetsfrågor och problematik. Vi arbetar politiskt och vi verkar både i kommuner, landsting och får göra oss hörda på kongresser. S-kvinnor arbetar även med att bilda opinion ute i samhället.

”Många kvinnor i vår kommun som engagerat sig politiskt hoppar ju också tyvärr av.”
Annons

Vi S-kvinnor ser att det finns mycket att göra för jämställdheten i Ulricehamns kommun. Både i det vardagliga och i det politiska. I Ulricehamn är det mestadels män som sitter på makten. Vi behöver få in även mjuka värden i politiken då den i mångt och mycket är hård, fyrkantig och bygger på att mäta värden som inte går att mäta. Många kvinnor i vår kommun som engagerat sig politiskt hoppar ju också tyvärr av för att de utsatts för sexism och härskartekniker.

Politik med hjärta som vi kallar det. I vår kommunklubb kommer vi att själva skapa våra förutsättningar genom samtal om de ämnen som berör oss kvinnor i kommunen, vi kommer att göra politik av våra hjärtefrågor.

Vi vet att det kan vara svårt för kvinnor att få göra sin röst hörd, så detta är ett nätverk där vi pushar, utbildar och stöttar varandra att våga ta plats. Vi tar hand om varandra.

Jenny Kvist, tillförordnad ordförande, S-kvinnor Ulricehamn, S-kvinnor Sjuhärad

Anna-Karin Anttila Sellberg, S-kvinnor Ulricehamn, S-kvinnor Sjuhärad

Annons
Annons
Annons
Annons