Annons

En dröm från ett framtida Ulricehamn

Jan-Henric Henningson, Sverigedemokraterna i Ulricehamn, redogör för en dröm från dagen efter det framtida bibliotekets invigning.
Ulricehamn • Publicerad 29 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utsikt över sjön är något som Jan-Henric Henningson hoppas på med det nya biblioteket.
Utsikt över sjön är något som Jan-Henric Henningson hoppas på med det nya biblioteket.Foto: Pernilla Rudenwall

Sitter i biblioteket och läser en tidning. Äntligen har vårt bibliotek inrymt i vårt nya kulturhus blivit klart. Invigningen var igår och nu har våra kommuninvånare fått vad de väntat på i så många år, för att inte tala om vad personalen väntat på. Inga hinkar på golvet och inga fläckar av tjära. Ljusa fina ytor, mängder med böcker och många dagstidningar att välja på. Reser mig upp och går fram till de stora vackra fönstren för att njuta av utsikten.

Utanför biblioteket/kulturhuset ligger naturligtvis vår vackra sjö Åsunden som just nu borde bada i det vackra solljuset. Ser ut genom panoramafönstren och ser... bara höghus och en bensinstation? Ingen sjö? Gnuggar mig i ögonen, vaknar ur drömmen, och ser till min fasa att de har byggt biblioteket på Marknadsplatsen.

”Gnuggar mig i ögonen, vaknar ur drömmen, och ser till min fasa att de har byggt biblioteket på Marknadsplatsen.”
Annons

Vår idé var ju Nämndhuset med stora panoramafönster utbyggt på pelare ner mot sjön där jag naturligtvis hade blickat ut över Åsunden. I min dröm såg jag också att folk som befann sig på andra sidan sjön tittade med stora ögon på detta vackra kulturhus med sina stora fönster och med en fasadbelysning som tänds på kvällen och gör huset levande.

Jan-Henric Henningson

Sverigedemokraterna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons