Annons

En chans att sätta Ulricehamn på världskartan

Det gör mig varm inombords att man väljer att kalla den för multibana, vilket ju öppnar upp för allsköns sport på anläggningen, skriver UR.
Insändare • Publicerad 13 oktober 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den planerade multibanan på Lassalyckan möjliggör förhoppningsvis också för motorsport, vilket enligt skribenten skulle sätta Ulricehamn på världskartan.
Den planerade multibanan på Lassalyckan möjliggör förhoppningsvis också för motorsport, vilket enligt skribenten skulle sätta Ulricehamn på världskartan.Foto: Terje Bendiksby

Ulricehamns GP. Luta dej tillbaka i soffan och känn på orden lite. Visst hade det smakat gott, att återigen ha satt pärlan Ulricehamn på världskartan som en sportmetropol som levererar förstklassiga evenemang?

Jag tänker givetvis på den planerade multibanan på Lassalyckan. Det gör mig varm inombords att man väljer att kalla den för multibana, vilket ju öppnar upp för allsköns sport på anläggningen.

Annons

Den 6 november förra året publicerades min idé i UT, som i korthet handlade om att vidareutveckla den tänkta asfalterade slingan till en världsunik gokartbana i naturskön miljö.

Jag har funderat i lite vidare perspektiv och tänker att eftersom även motorcyklar elektrifieras numera så borde vi ju kunna arrangera någon 24-timmarstävling likt Le Mans där uppe, då det ju nästan är ljudlöst. Läktarna och all annan infrastruktur finns ju redan på plats.

UR

Annons
Annons
Annons
Annons