Annons

Ekologiskt är inte alltid bra för miljön

Bara för att en gurka är ekologiskt odlad betyder det inte att den är bra för miljön, med tanke på den långa vägen den måste komma till Ulricehamn, påpekar insändaren.
Insändare • Publicerad 19 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur vet man att de produkter som köps in av Ulricehamns kommun uppfyller kraven, undrar En som stöder de svenska bönderna.
Hur vet man att de produkter som köps in av Ulricehamns kommun uppfyller kraven, undrar En som stöder de svenska bönderna.Foto: Henrik Montgomery / TT

Häromdagen läste man ett reportage om att kommunen satsar stort inom Krav- och eko produkter, vilket jag anser är bra. Men efter att sett Uppdrag granskning på SVT om gällande Krav-gårdar blir man mörkrädd.

Hur vet man att de produkter som köps in uppfyller kraven? Det är omöjligt att veta, men är det hållbart att satsa på det? Det finns andra svenska bönder man kan stödja och som inte är inom "krav/eko".

”Kanske dags att kommun politikerna börja fundera på vad de beslutar om.”
Annons

Med tanke på hållbarhet, jag har hört att till exempel eko-gurkan som köps in kommer från Spanien. Jag menar, bara för att den är ekologiskt odlad betyder det inte att den är bra för miljön, med tanke på den långa vägen den måste komma till Ulricehamn. Det finns svensk gurka att köpa, dock ej eko-odlad, men svensk, som gynnar svenska odlare och bönder.

Kanske dags att kommun politikerna börja fundera på vad de beslutar om och börjar bli mer reko.

En som stöder de svenska bönderna

Annons
Annons
Annons
Annons