Annons

De flesta vill ha en skola nära hemmet

Svar till Klas Redin (S), UT 20/2.
Insändare • Publicerad 27 februari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De flesta föräldrar hade varit väldigt glada för en mindre skola med personligare kontakt och nära hem om någonting skulle hända, argumenterar Victor Persson.
De flesta föräldrar hade varit väldigt glada för en mindre skola med personligare kontakt och nära hem om någonting skulle hända, argumenterar Victor Persson.Foto: Alexander Olivera/TT

Nu måste väl argumentet tryta. Hur kan man i sin vildaste fantasi jämföra en idrottshall med kulstötningsbana med en högstadieskola?

Jag är inte emot förslaget om att bygga en ny idrottshall med tillhörande friidrottsgrenar. Men man kan ju inte använda det som argument till att vara en likvärdig satsning för landsbygden. Att Lägga ner skolan där eleverna har sin idrott i dag men ändå bygga ny idrottshall. Det går inte ihop, varken teoretiskt, praktiskt eller ekonomiskt.

”Vad händer när ungdomarna växer upp och tvingas pendla in till stan?”
Annons

Låt skolan leva och låt landsbygden leva. Låt människorna utanför centralorten leva.

Du skriver att de flesta husköpen sker när barnen är små och därför är det bara värt att satsa på småskolan. Men vad händer när ungdomarna växer upp och tvingas pendla in till stan, när osäkra och vilsna ungdomar tvingas in till stan och riskerar att hamna i fel umgängeskrets?

Då tror jag nog föräldrarna hade varit väldigt glada för en mindre skola med personligare kontakt och nära hem om någonting skulle hända. Som alla vi med barn säger, små barn, små bekymmer. Stora barn, stora bekymmer.

Jag tycker det är otroligt tråkigt att man inte tänker mer långsiktigt för oss på landsbygden. Framför allt tycker jag inte ens att den här diskussionen ska behövas.

Det här har jag ingen forskning eller statistik kring, men jag vågar ändå offra ett lillfinger för det här. Håll i dig nu.

Jag tror att det finns fler ungdomar som går och kommer att gå på högstadiet i Timmele än vad det finns kulstötare i kommunen.

Victor Persson, Landsbygdspartiet oberoende

Annons
Annons
Annons
Annons