Annons

Chockhöjning av portot motarbetar brevet

Brev är lagom långsamma och beständiga. Signaturen ”Brevvän av ordning” reagerar över Postnords nya höjning av brevportot från 15 till 18 kronor.
insändare • Publicerad 12 december 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fördelarna med brev är att det är lagom långsamt, eftertänksamt och beständigt, skriver signaturen ”Brevvän av ordning”.Foto: Emil Langvad/TT

Nu vill Postnord återigen höja det vanliga brevportot, från 15 till 18 kronor. Det kommer betyda att det höjts med 275 procent sedan 2016. Det är en chockhöjning utan motstycke.

För alla som är med brevvän, de som gillar att skicka ett vykort på sommaren eller julkort mot slutet på året så blir det uppenbart att Postnord medvetet motverkar brevet som kommunikationsform.

Annons

Fördelarna med brev är att det är lagom långsamt, eftertänksamt och beständigt. Många historiska personer vet vi mycket om tack vare alla sparade och samlade brev. Hur många facebookuppdateringar och meddelanden kommer finnas kvar om 50 år?

”Nu vill Postnord återigen höja det vanliga brevportot, från 15 till 18 kronor.”

Postnord säger att man bara anpassar sig efter att det är fler paket och färre brev. Men tror de inte att 275 procentig höjning av portot påverkar detta? Och varför kan inte paketintäkter gå till brevverksamheten? Det verkar som att Postnord som bolag är mer intresserade av att slå rekord i chefslöner (koncernchefen får nästan en miljon kronor i månaden) än att leverera brev.

Kom tillbaka Kungliga Postverket, allt är förlåtet!

Brevvän av ordning

Annons
Annons
Annons
Annons