Annons

Carl-Johan Molander: Bygg kulturhuset i Stureparken och skapa en evenemangsstad

Med ett kulturhus i Stureparken skapas förutsättningar för en evenemangsstad och stadens olika arenor knyts samman, skriver Carl-Johan Molander i sin insändare.
Insändare • Publicerad 2 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Med kulturhus i Stureparken och en övergång till Järnvägsområdet via en bro från Stureparken har vi på ett konstruktivt sätt skapat en evenemangsstad, med anslutning till olika areno, skriver Carl-Johan Molander i sin insändare.
Med kulturhus i Stureparken och en övergång till Järnvägsområdet via en bro från Stureparken har vi på ett konstruktivt sätt skapat en evenemangsstad, med anslutning till olika areno, skriver Carl-Johan Molander i sin insändare.Foto: Pernilla Rudenwall

Nonstop är en godis alla känner till, dragerade chokladgodis, men att blanda in dem i det politiska hantverket, kan ge sötma för stunden, men den byts snabbt ut när verkligheten dyker upp efter allt gottande, och blir till bitter eftersmak.

Varför blir sötman besk efter ett tag, det kan bero på att man lämnar godisskålen och vaknar upp inför de som inte blev lika hänförda av innehållet i godisskålen, för helt plötsligt är den tom, och väljarstödet viker.

Annons

När man möter väljarunderlaget efter beslut som reducerar i första hand parkeringsförutsättningar i staden, för att i stället bygga ett komplex man kan reducera till, att de som jobbar på biblioteket är värda en lösning på biblioteksfrågan. Och detta är en sanning och en stark orsak, MEN, fanns inte lösningen tidigare. Definitivt inte köttdisken på ICA.

Vad vinner Socialdemokraterna på detta hasardspel, vad får de i utbyte?

Vad fick Socialdemokraterna i utbyte när skatten höjdes i 2011 års budgetbeslut? Trodde man inte på det befolkningsmål som kommunen gemensamt arbetade för att nå?

Två frågor under en ett moderatlett styre i Ulricehamns kommun.

”Politiker i Ulricehamns kommun; sansa er, samla er och utveckla er.”

Det politiska hantverket bygger på att man utifrån väljarnas synvinkel, presenterar ett inkluderande beslut, där man ser att verksamheten kan utvecklas, samordnas med andra faktorer och skapa tillväxt och förutsättningar för staden.

En tanke har varit att samverka Grodparken, Stureparken och Järnvägsområdet. Denna lösning ger en bra koppling till det före detta Stureparkscafeet, samt en övergång till Järnvägsområdet via en bro från Stureparken, vid hotellet. Så har vi på ett konstruktivt sätt skapat en evenemangsstad, med anslutning till olika arenor.

Om vi placerar det framtida kulturhuset i Stureparken, så skapar politiken ett beslut med synergieffekter som blir en till ett Ulricehamn för ulricehamnaren, ung som gammal, att flanera i. Det skulle också bli en bra entré till U-port och andra evenemang på Järnvägsområdet, Stureparken med café och estrad samt Grodparken.

Ett festivalområde som triangulerar med det framsynta, tillväxtorienterade samt utvecklande näringsliv som ständigt gör propåer att samverka med den politiska organisationen, för Ulricehamns kommuns bästa.

Politiker i Ulricehamns kommun; sansa er, samla er och utveckla er, gå in i er kammare, processa framtidens Ulricehamn, skriv en berättelse som bär utveckling, tillväxt och framtid som fokus för vår kommun. Ulricehamns kommun bär framtiden inom sig, om den politiska viljan vill öppna dess förutsättningar.

Marknadsplatsen, som ett förslag, kan förstärkas med ett parkeringsdäck och trygghetsbostäder, vilket samverkar med, som det står i kommunens beslut om att förtäta staden.

Carl-Johan Molander, Tankesmedjan

Annons
Annons
Annons
Annons