Annons

Bygg Ulricehamn för hela kommunens invånare

Det behövs fler parkeringsplatser i Ulricehamn, inte färre, skriver Rune Jakobsson.
Insändare • Publicerad 14 maj 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En stor del av befolkningen i Ulricehamns kommun bor ju utanför centrum. Dessa är väl beroende av att lätt kunna parkera sina fordon nära det nya kulturhuset, skriver Rune Jakobsson.
En stor del av befolkningen i Ulricehamns kommun bor ju utanför centrum. Dessa är väl beroende av att lätt kunna parkera sina fordon nära det nya kulturhuset, skriver Rune Jakobsson.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det pågår en stor debatt i Ulricehamn om Marknadsplatsen, som nu är en stor parkeringsplats. När man frågar var dessa bilar ska parkera, tycker vissa att de kan parkera ner mot sjön, eller var som helst. Ja, de som är kunder till centrum kan gott gå ett litet stycke.

När man i nästa stund hör de som vill ha dessa kunder, då har de en annan uppfattning. Ser man hur gäster till matställen och dyligt letar parkering nu, då förstår man att det snarare behövs fler parkeringsplatser än färre. Kanske skulle göra om parkeringsmöjligheterna för de som arbetar i kommunhuset. Ja, de kan ju parkera sina bilar någonstans vid sjön.

”Vi som bor utanför centrum betalar ju lika mycket i skatt som de som bor i centrum.”
Annons

Det är väl så att man både vill äta och ha kakan kvar. En stor del av befolkningen i Ulricehamns kommun bor ju utanför centrum. Dessa är väl beroende av att lätt kunna parkera sina fordon nära det nya kulturhuset, eller ska man bygga något som är helt anpassat till de som bor centralt? Vi som bor utanför centrum betalar ju lika mycket i skatt som de som bor i centrum. Ulricehamn borde kanske byggas för hela kommunen.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons