Annons

Bygg lekplatser som passar fler åldrar

Nu har vi fått en rutschkana som passar de allra minsta barnen och det är vi tacksamma för, men klätterställningen som vi fick istället för båten och ser i ärlighetens namn ganska fantasilös ut, skriver Mamma på nedre Fredriksberg.
Insändare • Publicerad 29 maj 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi önskar en lekpark som passar barn i olika åldrar, och vill gärna ha tillbaka vår pulkabacke, vädjar Mamma på nedre Fredriksberg.
Vi önskar en lekpark som passar barn i olika åldrar, och vill gärna ha tillbaka vår pulkabacke, vädjar Mamma på nedre Fredriksberg.

En lekplats måste rustas upp emellanåt och jag förstår att det bara var välvilja som låg bakom förändringarna av lekplatsen på nedre Fredriksberg. Vi är dock flera föräldrar i området som upplever att detta inte blev till det bättre.

Tidigare fanns en stor fantasifull båt som passade både stora och små barn. Den var stor nog för de äldre barnen att klättra i, hade en stor ratt för att styrning och inbjöd till olika rollekar. Nertill hade den sådana där ”krypin” som barn älskar och med fantasins hjälp förvandlades dessa krypin till en kiosk eller buss.

Annons

Det enda vi egentligen saknade var belysning och en rutschkana. Nu har vi fått en rutschkana som passar de allra minsta barnen och det är vi tacksamma för, men klätterställningen som vi fick istället för båten och ser i ärlighetens namn ganska fantasilös ut. Den är dessutom för liten för att stimulera äldre barn och har placerats mitt i pulkabacken.

”Vi saknar verkligen vår förra lekpark som även passade barn över tre år.”

Efter samtal med ansvarig på kommunen fick jag intrycket att det inte är särskilt troligt att detta kommer att åtgärdas i närtid. Jag ber er överväga detta en gång till, för barnens skull. Vi önskar en lekpark som passar barn i olika åldrar, och vill gärna ha tillbaka vår pulkabacke.

Hade vi fått belysning som möjliggör lek på årets mörka månader hade det varit en fantastisk bonus, men jag förstår om ekonomin är begränsad. Jag har även full förståelse för att det finns många säkerhetsregler som styr hur en lekpark utformas, men om man bara är villig att tänka om lite och flytta på några nergrävda avgränsningar i marken är jag säker på att utrymme finns för alla saker och en bevarad pulkabacke. Som det ser ut nu är lekparken väldigt utspridd och luftig. Vi saknar verkligen vår förra lekpark som även passade barn över tre år.

Mamma på nedre Fredriksberg

Annons
Annons
Annons
Annons