Annons

Bygg det som saknas, och utveckla det som redan finns i Folkets hus

Bygg det Ulricehamn saknar och bevara och utveckla den verksamhet som redan finns i Folkets hus, skriver Kjell H. Andersson i sin insändare.
insändare • Publicerad 15 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bevara, använd och utveckla all den kulturella verksamhet som redan finns i Folkets hus i Ulricehamn, skriver Kjell H. Andersson.
Bevara, använd och utveckla all den kulturella verksamhet som redan finns i Folkets hus i Ulricehamn, skriver Kjell H. Andersson.Foto: Pernilla Rudenwall

Ulricehamn har i dag Kulturhuset Folkets hus. Detta hus är ett av Sveriges vackraste hus, såväl utvändigt som invändigt! Folkets hus med sin kulturella och samhällsutvecklande verksamhet, svarar gott och väl mot behovet av kulturell verksamhet inomhus såsom teater, film, evenemang av olika slag, lokaler för föreningslivet och en bred allmänhet. Bevara, använd och utveckla det vi har.

Ulricehamn saknar helt ändamålsenliga lokaler för:

Annons

• Bibliotek.

• Museum.

• En kulturell mötesplats i utomhusmiljö.

”Bevara, använd och utveckla det vi har.”

Detta är vad vi saknar! I Stureparken och dess närområde kan man med fördel tillskapa det vi inte har idag. Ledande ansvariga politiker kan förverkliga detta i Stureparken. Allt med en central placering, lätt tillgänglig för alla åldrar. Tillskapa en upprustning av parken som i dag närmast har förfallit. Tillskapa det vi inte har idag!

Kjell H. Andersson

Annons
Annons
Annons
Annons