Annons

Bygg bibliotek på brända tomten och K-märk Marknadsplatsen

Co-workingplatser i ett bibliotek på brända tomten och en K-märkning av Marknadsplatsen är några av förslagen från insändarskribenten.
Insändare • Publicerad 20 april 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten föreslår möjlighet att hyra sig en co-workingplats i ett nytt bibliotek på brända tomten. Bilden visar hur ett co-workingkontor kan se ut.
Insändarskribenten föreslår möjlighet att hyra sig en co-workingplats i ett nytt bibliotek på brända tomten. Bilden visar hur ett co-workingkontor kan se ut.Foto: Tomas Nyberg

Läser noga varje artikel och insändare om förslag på brända tomten. Denna fastighet ligger ju i en nedförsbacke. Om den går att säkra för framtiden, så det inte kommer fukt från övre delarna av stan, måste det ju bli ett bra bibliotek. Centralt och lätt åtkomligt för alla.

Konceptet co-working skulle också kunna finnas med. Det är vanligt nere i Europa. Unga, som vill ta med sitt arbete i sin dator och se sig om i världen, vill också ha en central plats att arbeta ifrån. En så aktiv stad som Ulricehamn är skulle passa. Matställen blir ju inget problem för dessa, eller hur? Bra reklam för en så fin stad i ett fint land, där alla som vill framåt ges en chans!

”Låt Marknadsplatsen vara kvar! Varför är den inte K-märkt?”
Annons

Kulturen kan, som de flesta av oss deltagit i, delas upp i Folkets hus (mycket bra!) Tingsholm, Stenbocksskolan eller en fin aula i någon av de nya högstadieskolor som ska byggas. Åk gärna till Vara och se hur de har löst det perfekt!

Vad det gäller museum i vår lilla stad. Varför inte lägga det i anslutning till någon av de nya skolor som ska byggas? Måste ju bli lärorikt för de som går där, och som är presumtiva besökare och guider till besökare från andra ställen. Det finns intresse för forntid och de äldre sakerna är värda ett bättre öde än en gammal fabrik. Ta fram dessa ur garderoben!

Till sist; Låt Marknadsplatsen vara kvar! Varför är den inte K-märkt? Är det någon plats i stan som bär på en historia så är det väl Marknadsplatsen! Eller hur? Dessutom är den användbar till mer än parkering. Mötesplats för buss-sällskap mycket vanlig, och lätt att hitta till, även för oss som är bosatta i utkanten av kommunen! Vi som fortfarande måste ta oss med bil in till 25-tusenstaden! Vill ni göra den mer ”modern” kanske några laddningsplatser för el-bilar behövs!

Mor till en tidigare co-worker, som sett mycket under sina resor i världen

Annons
Annons
Annons
Annons