Annons

Borde vi i Ulricehamn protestera mot styret på franska bönders vis?

Pedagogerna i förskolan går på knäna samtidigt som det planeras en cykelbro över Strandgatan. Är det rätt prioriterat? undrar en orolig morfar och farfar i Ulricehamn.
Insändare • Publicerad 1 februari 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad är viktigast, undrar insändarskribenten; välmående barn i en fungerande förskola eller kulturhus och cykelleder?
Vad är viktigast, undrar insändarskribenten; välmående barn i en fungerande förskola eller kulturhus och cykelleder?Foto: Hasse Holmberg / TT

God morgon ulricehamnare! Är det fler än undertecknad som funderar över vad som händer i vår stad?

Är det dags att göra som bönderna i Frankrike att börja med massiva protester mot styret i kommunen?

Annons

Läste just i min UT om hur illa det är inom barnomsorgen. Våra stackars pedagoger i förskolan som skall försöka få barnen att få en bra start i livet går på knäna. Inte nog med detta, det finns inga pengar att införskaffa material för läromedel. I grundskolan är det fullt krig mellan skolpersonal och elever. De stackars elever som är behov av extra resurser behandlas likt “något som katten släpat in”.

”Vilket är viktigast? Välmående barn som är vår framtid, eller cykelleder, kulturhus med mera?”

Har vi det verkligen så fattigt i kommunen? Hur kan de styrande då lägga ner hur mycket pengar som helst på att stänga av vägen vid Lilla torget och bygga om Bogesundsgatan med cykelled?

Jag har inte sett en enda cyklist som använt denna cykelbana. Snacka om att kasta pengarna i sjön!

Och inte nog med detta, nu börjar de fundera över en cykelbro över Strandgatan? Är det verkligen så att cyklisterna vill ta sig upp över en bro, i stället för att enkelt leda cykeln över ett övergångsställe?

De har även beslutat om att bygga kulturhus på vår enda centrala parkering. Vi har ju nu en mycket central tomt som är byggbar, den så kallade “ brända tomten” på gågatan. Dessutom ett antal tomma hus på Dalgatan, som nog får betecknas som relativt centralt område. Vilket är viktigast? Välmående barn som är vår framtid, eller cykelleder, kulturhus med mera?

En mycket orolig farfar och morfar

Annons
Annons
Annons
Annons