Annons

Bevara Marknadsplatsen som den mötes- och parkeringsplats den är i dag

Förslaget om ett uppdelat kulturhus som presenterades av Yngström och Foss är det bästa hittills, skriver signaturen Bo G Sund.
Insändare • Publicerad 12 mars 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Låt Marknadsplatsen vara den mötes- och parkeringsplats den är i dag.
Låt Marknadsplatsen vara den mötes- och parkeringsplats den är i dag.Foto: Pernilla Rudenwall

I UT den 5 mars har förre stadsarkitekten Jonas Yngström och Bengt-Olof Foss föreslagit plats för byggnation av bibliotek och museum. Detta uppdelat på två områden.

Detta förslag är enligt min mening det bästa som framkommit. För cirka 20 år sedan diskuterades att lägga ett kulturhus på gräsytorna vid sjön. Detta förslag sågades av allmänheten så kraftigt att förslaget aldrig kom tillstånd. Trots att kommunen kunde erhålla EU-stöd för byggnationen.

”Ulricehamnare; upp till kamp för stadens centrum.”
Annons

Det nya förslaget, som Yngström-Foss arbetade fram är utan tvekan det bästa som framkommit. Låt Marknadsplatsen vara, som den mötes- och parkeringsplats den är i dag. Tillgängligheten för Ulricehamns centrum kan på så sätt vara möjlig även i framtiden.

Ulricehamnare; upp till kamp för stadens centrum. Stöd Yngström-Foss förslag, som kommer att berika Ulricehamn i framtiden. Tala om för politikerna i tal och skrift, att förslaget att bygga på Marknadsplatsen är helt fel.

Bo G Sund

Annons
Annons
Annons
Annons