Annons

Beslut tas som om Ulricehamn är en bilverkstad med tre anställda

Varför går det helt plötsligt så fort kring frågan om Kulturhus? undrar Curt Ferm i sin insändare
insändare • Publicerad 28 december 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ska verkligen stora beslut, som det om Kulturhus på Marknadsplatsen, tas fort och av en liten grupp, skriver Curt Ferm.
Ska verkligen stora beslut, som det om Kulturhus på Marknadsplatsen, tas fort och av en liten grupp, skriver Curt Ferm.Foto: Pernilla Rudenwall

Nu är det bråttom, Kulturhuset skall upp på Marknadsplatsen till varje pris. Wiktor och kompani går fram fort med detta projekt, varför denna brådska? Det har ju inte varit någon direkt brådska de sista 20-25 åren för projektet, så vad är det som hänt? Det känns som de här personerna med sina partikollegor vill köra över oss Ulricehamnare och dem som har en annan uppfattning om vart det nya kulturhuset ska placeras. Den undermåliga undersökningen om lämplig plats och brist på utförd konsekvensanalys av Marknadsplatsen som bästa alternativ för denna stora investering.

”Det är inte mening att en liten trojka skall få sätta så stora avtryck i Ulricehamns historia”

Valet av arkitekt gör mig också undrande? Det är många beslut som tas som om Ulricehamn var en liten bilverkstad med tre anställda. Det är inte mening att en liten trojka skall få sätta så stora avtryck i Ulricehamns historia, utan att invånare fått säga sitt! De flesta jag talat med om detta tycker att val av plats är helt fel, att förslaget i Stureparken vore att föredra. Varför inte riva Nämndhuset och bygg nytt vid dagens placering? Huset är i så dåligt skick att rivning måste ske oavsett ägare. Det känns som besluten om Kulturhuset inte är tillräckligt utredda!

Curt Ferm

Annons
Annons
Annons
Annons