Annons

Bengt-Olof Foss: Liberalernas svar mest en lek med ord

Runt om i vårt land är det många som funderar på hur och varför Liberalerna tagit detta beslut, skriver Bengt-Olof Foss i en kommentar till Liberalernas svar på hans tidigare insändare.
insändare • Publicerad 15 april 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Kristerssons regering är i alla frågor beroende av SD:s godkännande, skriver Bengt-Olof Foss. På bilden statsminister Ulf Kristersson (M), energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) samt Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD).
Ulf Kristerssons regering är i alla frågor beroende av SD:s godkännande, skriver Bengt-Olof Foss. På bilden statsminister Ulf Kristersson (M), energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) samt Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD).Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett tack till Ulricehamnsliberalernas svar på min fråga gällande regeringen Kristerssons beroende av Sverigedemokraterna. Jag konstaterar att L:s svar blir mest en lek med ord. Jag är självklart medveten om att det inte är helt enkelt att rätt av, som Liberalernas företrädare på kommunal nivå, avfärda besluten på riksnivå. Kanske därför svaret blev som det blev. Runt om i vårt land är det många som funderar på hur och varför Liberalerna tagit detta beslut. Oaktat om SD formellt eller informellt ingår i regeringen. Ulf Kristerssons regering är i alla frågor beroende av SD:s godkännande. Tidigare och nyligen uttalande från SD:s partiledning inom olika frågor av avgörande betydelse för vårt land och planeten torde framkalla både vrede och sorg hos varje sann liberal.

”Runt om i vårt land är det många som funderar på hur och varför Liberalerna tagit detta beslut.”

Avslutningsvis.Vad uppgiften om att ”Socialdemokraternas ständiga stödparti Vänstern” står för den ena eller andra åsikten har med min fråga att göra kan man ju undra.

Annons

Bengt-Olof Foss

Annons
Annons
Annons
Annons