Annons

Återinför Knalledagarna!

Knallar, öltält och fest på stan i dagarna två! Jonas Bruhn vill återinföra Knalledagarna i Ulricehamn.
Insändare • Publicerad 9 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vårmarknaden fick Jonas Bruhn att tänka på Knalledagarna. Bilden är från vårmarknaden 2008.
Vårmarknaden fick Jonas Bruhn att tänka på Knalledagarna. Bilden är från vårmarknaden 2008.Foto: Reporter-Göran Jakobsson

Vilken glädje ta med min femåriga granne och gå på vårmarknaden! Han var så glad och jag med. Tänkte tillbaka på 1990-talet när vi hade både Ulricadagarna och Knalledagarna.

Kan man till exempel inte nu låta alla butiker ställa ut ett antal meter mot storleken på butiken. Sen fylla upp med knallar som betalar en symbolisk summa. Öltält på torget med mat. Alla restauranger får bidra på något vis om dom vill. Fest på stan i två dagar. Tror Ulricehamn behöver tillbaka till detta.

”Öltält på torget med mat. Alla restauranger får bidra på något vis om dom vill. Fest på stan i två dagar.”
Annons

Såklart kostar det men är ganska säker på det finns pengar till det om man bara vill.

Jag och grannbarnet gick från hoppborgen ner till torget. Jag känner en hel del människor, så femåringen fick tålmodigt stå bredvid och vänta medan jag pratade med folk jag inte sett på flera år. Gissar jag inte var den enda som njöt av solen och folket. Jag tycker man ska överväga att återuppta Knalledagarna. Öltält, diskotek för ungdomarna, knallar och framförallt att ulricehamnarna fick träffas på stan.

Jonas Bruhn

Annons
Annons
Annons
Annons