Annons

Arne Sjögren: De enda som vinner på fortsatt krig är krigsindustrin

Vi ”vanliga människor” i västvärlden tvingas betala de vapen som skickas till kriget, skriver Arne Sjögren.
insändare • Publicerad 5 maj 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bilden visar soldater som lastar vapen i en helikopter på en ukrainsk militärbas nära frontlinjen i Cherson i januari 2023.
Bilden visar soldater som lastar vapen i en helikopter på en ukrainsk militärbas nära frontlinjen i Cherson i januari 2023.Foto: LIBKOS

Jag tänker på fred. Krigen måste upphöra! Till slut blir det fredsförhandlingar. Varför inte förhandla nu direkt? Nu blir det nya miljarder dollar i stöd till död och förintelse.

Jag tänker på de ”vanliga människorna” i Ukraina. En fred och satsningar i humanitärt bistånd i stället för krigsmaterial det är säkert vad folket vill ha.

Annons

De ryska soldaterna är också människor som vi i Sverige. De har inte beslutat om kriget. De enda som vinner på detta nu är krigsindustrin. När uppbyggnaden av ett sönderbombat land ska byggas upp är det andra industrier som ska ha vinster.

”De ryska soldaterna är också människor som vi i Sverige. De har inte beslutat om kriget.”

Man kan fråga sig om det egentligen handlar om kapitalisternas vinster. Vi ”vanliga människor” i västvärlden tvingas betala de vapen som skickas till kriget. I Sverige saknas det pengar till sjukvård, skola, infrastruktur med mera.

Mahatma Gandhis uppmaning var: Sluta kriga för att om ni vill vill hämnas öga för öga så kommer hela världen att bli blind! En annan politik är möjlig! Arbeta för fred och satsa på ett gott liv för alla!

Arne Sjögren

Medlem i Svenska Fredskommittén och Vänsterpartiet

Annons
Annons
Annons
Annons