Annons

Är skolan säkrad mot att sprida smittan?

Kommer barnen och kommunens personal att kunna vara på sin arbetsplats utan att riskera att smittas och sprida smittan vidare, undrar Kritisk samhällsmedborgare.
Insändare • Publicerad 23 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Elever börjar komma tillbaka till skolan efter distansundervisning. Att barn inte smittar och sprider smitta är fel, det måste vi alla vara överens om nu, skriver Kritisk samhällsmedborgare.
Elever börjar komma tillbaka till skolan efter distansundervisning. Att barn inte smittar och sprider smitta är fel, det måste vi alla vara överens om nu, skriver Kritisk samhällsmedborgare.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Smittskydd Västra Götaland säger att högstadieskolor kan återgå till "normal" undervisning om skolorna kan garantera (!) att ingen trängsel sker på skolorna, att det ska ske med stor vaksamhet.

Att barn inte smittar och sprider smitta är fel, det måste vi alla vara överens om nu. Jag menar, om ungdomar inte hade smittat, hur kunde den här åtgärden visa sig lyckad? Varför är lärare på högstadiet så hårt smittade enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapporter?

”Låt oss be till gudarna att sportlovet kommer snabbt.”
Annons

Om skolorna i Ulricehamns kommun hade ansett att deras personal och elever kunde hålla avstånd och minimera trängsel i klassrum och korridorer, varför togs det beslut om två veckors distans för alla elever?

Nu står vi ändå här. Två årskurser ska vara på plats samtidigt, alla lärare ska tillbaka till skolan. Fullt ös medvetslös. Låt oss be till gudarna att sportlovet kommer snabbt.

Är problemen lösta för att en årskurs ska vara hemma nu då? Finns det yta och plats i klassrummen nu? I arbetsrum? I matsalen?

Kommer barnen och kommunens personal att kunna vara på sin arbetsplats utan att riskera att smittas och sprida smittan vidare? Eller har cheferna som tar besluten hemma på sitt kontor bestämt detta via ett digitalt möte och hoppas nu innerligt att ingen synar?

Kritisk samhällsmedborgare

Annons
Annons
Annons
Annons