Annons

34 kronor i eftertaxering för brev från Jehovas vittnen

Tom Tillman fick ett brev utan riktig frankering. Brevet från Jehovas vittnen var inget han var intresserad av att betala 34 kronor för att få ta del av.
insändare • Publicerad 19 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utan rätt frankering får mottagaren betala för att få brevet. Tom Tillman vill ha tillbaka sina 34 kronor från Jehovas vittnen.
Utan rätt frankering får mottagaren betala för att få brevet. Tom Tillman vill ha tillbaka sina 34 kronor från Jehovas vittnen.Foto: Claudio Bresciani/TT

Jag uppmanar härmed Jehovas vittnen att sluta jaga mig och andra personer. Men låt mig ta det från början. Jag fick ett brev från Postnord och de begärde att få 34 kronor från mig. En summa jag kan överleva om jag vet vad det gäller. Det var en så kallad eftertaxering. Ett brev var på väg till mig utan angiven avsändare. Då skickar dom brevet vidare till mig men med denna eftertaxering. De påstod dessutom att frankeringen på kuvertet, som var för liten, var ett ogiltigt frimärke, återanvänt. Jag blev förstås nyfiken på vad detta kunde vara.

”Så i dag kom försändelsen. Den visade sig innehålla ”reklam” för Jehovas vittnen.”

Så i dag kom försändelsen. Den visade sig innehålla ”reklam” för Jehovas vittnen. Informationen var underskriven av en Stig i Ulricehamn med ett angivet telefonnummer. När jag ringer detta så finns det inget abonnemang eller att det är avstängt. Jag tvingas nu betala 34 kronor för ett brev jag absolut inte vill ha. Jag känner mig jagad. Och visar det sig att fler i den fastighet jag bor har fått samma typ av brev. Kanske många i Ulricehamn som blivit uppvaktade av Stig.

Annons

Ni är skyldiga mig 34 kronor- plus administrativa kostnader. Skäms på er.

Tom Tillman

Annons
Annons
Annons
Annons