Annons
Nyheter

Snart tar Droghandeln över apoteket i Dalum

Medicinförsäljning precis som tidigare. Däremot kan det bli ändrade öppettider och ett breddat sortiment, då den nye ägaren tar över apoteket i Dalum.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2010

Apoteket i Dalum är ett av de 171 apotek som Kronans Droghandel har köpt. Exakt när den nye ägaren i praktiken tar över verksamheten är ännu inte klart.

Enligt Anna-Lena Boucht, informationschef vid Apotekets huvudkontor i Stockholm, kommer apotekens huvudsakliga verksamhet att kännas igen av kunderna efter ägarbytet. Utlämning av recept, högkostnadsskydd och kravet på att tillhandahålla ett visst sortiment gäller även fortsättningsvis.

Annons

Däremot kan det bli förändringar vad gäller öppethållande, skyltning och liknande frågor. Sortimentet kan även komma breddas och delvis ändras.

Den första förändringen är att apoteken får nya fasadskyltar. Dessutom planeras en ny butiksinredning.

Eventuellt kommer vissa närliggande tjänster också att erbjudas inom områden som kost och hälsa.

Förändringarna inleds i februari och kommer att pågå under ett antal veckor framåt.

Av totalt 946 apotek i Sverige har 618 sålts. Detta som en del av avregleringen av den svenska apoteksmarknaden.

Av de sålda apoteken har Kronans Droghandel köpt 171. Dessa finns över hela landet och hade tillsammans 931 anställda i slutet av 2008. Av de köpta apoteken finns 30 i Västra Götaland. Ett av dessa finns i Dalum.

I februari börjar Kronans Droghandel att bygga om och sätta upp nya apoteksskyltar på samtliga apotek. Ett nytt sortiment kommer att introduceras på apoteken. Recepthantering och rådgivning kommer att erbjudas apotekskunderna precis som i dag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons