Annons
Nyheter

Föräldrarna byggde nytt på egen hand

Vid Dalums förskola har man länge levt med en lekplats knappt värd namnet. Påstötningar från föräldrar har inte lett till något. Då tog man saken i egna händer.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2010
Foto: Foto: Privat

?Det har i många år bara funnits gungor och en sandlåda vid förskola. Länge har föräldrar till föreskolebarnen framfört att det skulle satsas mer på Dalums förskola.? Men fått till svar att det har inte funnits pengar. Så i tisdags ordnade man på eget bevåg en fixarkväll för att få till en mer inspirerande miljö för barnen.

– Målet är att gården ska bli mer lärande och pedagogisk och lite roligare, säger en av initiativtagarna Therese Westman.

Annons

Och efter tisdagskvällen har man onekligen kommit en bra bit på väg.

Intresset bland berörda föräldrar för att förbättra gården för barnen blev nämligen oväntat stort.

Ett 25-tal dök upp. ??Förskolan fick en liten summa pengar av serviceförvaltningen till att förbättra lekområdet. Det räckte till en del av materialet, men det skulle även grävas och byggas. `

– ?Det var personalen som föreslog en fixarkväll vilket visade sig vara en bra idé. Intresset var oväntat stort och många föräldrar ställde upp, säger Therese Westman.

Föräldrar, barn och personal samlades och alla tog med sig något. Allt från en grävmaskin, verktyg, virke, skruv till spadar och andra verktyg.

??Efter fyra timmars idogt arbete blev resultatet en ny klätterställning, en balansstock och en hängbro i fråga om nya lekverktyg.??

Redan någon dag efter fixarkvällen var barnen i full gång och hade roligt med de nya sakerna.

– ?Detta var bara en liten förbättring, men framöver ska det satsas ännu mer på gården, avrundar Therese Westman, mycket belåten över det man lyckades fixa under en tisdagskväll.

– Det är roligt att det finns lite mer för barnen att leka med, men det är också viktigt att barnen får träna sina grovmotoriska färdigheter.

I sommar är det Dalums förskola som har jouröppet och då passar det förstås extra bra att det finns ett större utbud av aktiviteter på gården.

?– Förskolans nästa projekt blir att bygga ett älgtorn. Eftersom matematik är ett prioriterat ämne den här terminen är planen att barnen själva ska få räkna, mäta och vara med att planera för det bygget. Detta för att de ska känna sig delaktiga i det blivande älgtornet, avrundar Therese Westman.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons