Annons
Nyheter

Bygdegårdsbion får premiär premiärdagen

Dalstorps bygdegårdsbiograf får ofta visa storfilmerna efter alla andra biografer. Men inte den här gången. På juldagen får dalstorpsborna se nya Änglagårdsfilmen samtidigt som alla andra.
Nyheter • Publicerad 10 december 2010
Patrik Eriksson hoppas att dalstorpsborna ska gå man ur huse när Änglagård ? tredje gången gillt ska visas i Dalstorpsbiografen.Foto: Anette Westerlund

– Det är roligt. Den här gången är det ju lokalt också och det gör filmen extra intressant, säger Patrik Eriksson, från bygdegårdsföreningen.

Tre visningar är planerade med den första på juldagen. Och Patrik Eriksson hoppas på kö:

Annons

– Det har varit en tuff biohöst med få besökare. Snacket har gått om Dalstorpsbiografens framtid. Nu hoppas jag att skadan ska repareras, att många ska komma för att se filmen här hos oss.

Att Dalstorpsbion har fått vara med i den här premiärsvängen beror på kontakterna med Svenljungabiografens riktiga entusiast Ingemar Jansson. Han har byggt upp ett nätverk av småbiografer och tack vare det kan nätverket visa fler filmer än som varit möjligt annars, berättar Patrik. Ingemar Jansson är den som ser till att filmerna kommer till bygden.

– Vi brukar ha ett snack och jag brukar lämna önskemål till honom. Det är ett samarbete som funkar bra. Den här gången hade han lyckats komma över ett par-tre kopior och då fick vi en. Så den här gången har vi premiärvisning som de andra storbiograferna i Sverige.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons