Annons
Nyheter

So..If you're mad, get mad!

Nyheter • Publicerad 10 januari 2009

det där med att det är nytt år och nya möjligheter är absolut något man måste upprepa för sig själv gång på gång så att man inte fastnar i det gamla träsket igen...

Det där träsket som kallas 2008 års attityd.

Annons

Som mina kompisar säger så måste alla ha lite attityd för att överhuvudtaget komma någonstans, och det är så sant som det är sagt! Det är för lite attityd i alldeles för många människor som gör att de hamnar lite i skymundan och inte mår så bra som de förtjänar att må. Att ha attityd behöver inte handla om att vara elak... egentligen handlar det bara om rätt inställning och om att vara rättvis både mot sig själv och mot andra. Antingen har man en bra attityd eller så har man en dålig.... Är den bra så är man ödmjuk, men kan säga ifrån om det behövs. Man är snäll ... mot de som förtjänar det och man är ingenting mot de som inte förtjänar det. Man ger alla en chans och kanske till och med en andra chans? Men definitivt inte en tredje...

I förrgår tyckte jag inte riktigt att jag blev behandlad på rätt sätt av en person... tror ni jag sa ifrån? De som känner mig vet att jag inte gjorde det... Det låter ungefär som att någon står och riktar en pistol mot mitt huvud när jag ska försöka stå upp för mig själv:

" Jaha.. okej... hmmm... det är lugnt. Jag är inte ledsen, jag blev inte ledsen. Jag förstår att du sa/gjorde så.. Du har helt rätt... det är jag som är dum..."

När jag egentligen borde sagt:

" Jaha... okej, så tycker du?. Jag tycker att du gör fel och jag blir sårad av det beteendet. Jag kan inte förstå varför du gjorde som du gjorde, men ge mig gärna en förklaring?... Min åsikt är att du har fel och det är inte jag som är dum... det är du"

Ni förstår skillnaden? Vart fanns attityden när jag behövde den? Något praktiskt vore att kunna köpa attityd på burk... helst en konservburk så håller den sig länge!

So... If you're mad... get mad! Annars lagras det aggressioner i dig själv som inte är roliga att få ur sig när det lagt sig på hög... Då blir man inte rolig att umgås med vill jag lova.

Bli arg ibland! (som min mamma så klokt sa till mig för ett tag sen)

Det behöver inte gå ut över andra men bara känslan av att känna sig riktigt arg... det är faktiskt riktigt skönt många gånger... Och det är garanterat mycket roligare att bli glad igen efteråt!

Ha en underbar helg alla

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons