Annons

Räddningstjänstens uppmaning till allmänheten under coronakrisen

Vind och vårsol medför stora risker för gräsbränder och räddningstjänsten är redan hårt ansatt på grund av coronaläget.
Därför uppmanar nu Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund att avstå från eldning i hela Sjuhärad.
Sjuhärad • Publicerad 25 mars 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Jørn Bærheim

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund avråder nu ifrån all eldning i skog och mark och uppmanar allmänhet att avstå ifrån så kallad luntning.

– Covid-19 innebär och kan komma att innebära än större påfrestning på räddningstjänsten och övriga blåljusorganisationer. Att då få hantera gräs- och skogsbränder kan skapa ett ansträngt läge för oss, säger Stefan Bengtsson, Avdelningschef för Insats och beredskap i ett pressmeddelande.

Annons

Anledningen till att Särf nu går ut med uppmaningen är den senaste tidens solsken och stigande temperaturer kombinerat med blåsten i Sjuhäradsområdet.

Än så länge är det inte ta om ett förbud men det är en stark uppmaning från räddningstjänsten. SMHI har redan sedan tidigare varnat för risken för gräsbränder.

– Vi hoppas att allmänheten följer våra rekommendationer för att undvika onödiga larm om brand i terräng nu och framöver, säger Stefan Bengtsson.

Här saknas innehåll

Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons