Annons

Säs i stabsläge

Säs har gått upp i stabsläge för att rusta sig för ”det som komma skall”.
Borås • Publicerad 17 mars 2020

– Jag ser två scenarier: ett stort antal patienter som behöver inneliggande vård och en växande utmaning att klara personalförsörjningen, säger biträdande sjukhusdirektör Espen Amundsen.

Sjukhuset har börjat ställa in icke akuta operationer, och förberedelser pågår för att avboka planerade läkarbesök som kan anstå.

Annons

Hur är sjukfrånvaron bland personalen?

– Övergripande är det stabilt, men vi har strikta riktlinjer för att man inte ska komma sjuk till jobbet. Det innebär att sjukskrivna är frånvarande längre tid än normalt. Därför har vi inlett ett intensivt arbete för hur vi prioriterar och omfördelar personal.

Amundsen vill inte uppge hur många som intensivvårdas för corona i dagsläget eller hur många intensivvårdsplatser det finns totalt på Säs.

– Men alla platser som vi har vanligtvis är öppna även nu så det är ingen neddragning. Och just nu har vi låg beläggning.

Han påpekar också att stabsläget inte föranleds av någon dramatisk händelse.

– Vi omformerar oss för att vara bättre rustade inför det som komma skall, att vi lättare och snabbare ska kunna fatta övergripande beslut

Här saknas innehåll

Hannele ParviainenSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons