Annons
Nyheter

Kraftig straffskärpning för knarkkurir

Den man från Marks kommun som tidigare dömts för grovt narkotikabrott efter ett amfetaminbeslag i Blidsberg får sitt straff kraftigt skärpt.
Nyheter • Publicerad 10 december 2010

Runt 18 kilo amfetamin skulle byta ägare vid en rastplats i Blidsberg i somras. Då slog polisen till och grep fyra inblandade. I samband med gripandet avlossade polisen två skarpa skott.

Tingsrätten dömde mannen som tog emot knarket, en man i 60-årsåldern från Mark, till tre och ett halvt års fängelse. Den utländske man som fört in amfetaminet i Sverige dömdes till åtta års fängelse och en kvinna från Småland fick fyra år. En annan kvinna, som varit övervakare år den dömda kvinnan, friades helt.

Annons

När hovrätten i veckan behandlade målet såg de på fallet med delvis andra ögon. De anser att Markbon varit något av huvudman i affären och skärper hans straff till elva års fängelse. För mannen som förde in knarket i Sverige skärps straffet från åtta till tio år medan kvinnans straff kvarstår.

Amfetaminet som togs i beslag har ett försäljningsvärde på ungefär fyra-fem miljoner kronor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons