Annons
Oskarshamn

Traineetjänster ska locka sjuksköterskor till Oskarshamns sjukhus

Obs! Detta är en artikel från tidningen Östra Småland/Nyheternas arkiv.
Bristen på sjuksköterskor är stor. Nu testas traineetjänster för att göra Oskarshamns sjukhus attraktivt på arbetsmarknaden.
Oskarshamn • Publicerad 4 december 2018
Till våren börjar sex sjuksköterskor på sina traineetjänster.
Till våren börjar sex sjuksköterskor på sina traineetjänster.Foto: Per Hammenvik

Sex traineetjänster annonseras ut som ska sökas senast den 6 januari. Tjänsterna ska gå till nyutexaminerade sjuksköterskor som under ett och ett halvt år får pröva på ett flertal olika avdelningar. De får jobba på akutmottagningen, hjärtavdelningen, internmedicinska avdelningen och strokeenheten. De får också besöka och utbyta erfarenheter och kunskaper med andra avdelningar.

Efter traineeperioden på ett och ett halvt år är över erbjuds de sex sjuksköterskorna anställning. Tanken är att de då ska ha bildat sig en god uppfattning inom vilken del av verksamheten de vill arbeta på och får anställning där. Enda förbehållet är om sjukhuset har skriande behov av sjuksköterskor på annan avdelning. Men grundinställningen är att traineetjänsten ska övergå till en fast tjänst inom önskad avdelning.

Henrik NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons