Annons

Hon lämnar Peraxel: ”Inte varit den utvecklingen jag hoppats på”

Sedan våren 2016 har Marie Ternander drivit butiken Peraxel efter att grundaren Pär Axelsson kände att det var dags för en förändring och ville sälja. Nu står det klart att även Marie är redo att lämna facklan vidare.
Ulricehamn • Publicerad 2 januari 2019 • Uppdaterad 3 januari 2019
Marie Ternander berättar att det känns ”turbulent” att det nu är offentligt att hon kommer att lämna Peraxel. ”Sedan är ju min stora förhoppning att någon annan väljer att ta över butiken för att driva den vidare”.
Marie Ternander berättar att det känns ”turbulent” att det nu är offentligt att hon kommer att lämna Peraxel. ”Sedan är ju min stora förhoppning att någon annan väljer att ta över butiken för att driva den vidare”.Foto: Pernilla Rudenwall

Marie Ternander har inte tidigare velat gå ut offentligt med nyheten att hon har valt att inte längre driva butiken Peraxel på Storgatan. Men det är ett beslut som har legat och grott länge.

– I den här branschen går det inte att ta alltför snabba beslut eftersom vi köper in varor runt ett halvår innan de når butiken. Så jag började fundera runt jul förra året hur jag skulle göra. Jag hade ett kontrakt på tre år och i takt med att det höll på att gå ut så bestämde jag mig att det är dags att gå vidare, säger Marie Ternander.

Annons

Innan hon tog över Peraxel för tre år sedan så jobbade Marie Ternander på Kappahl i tre år. Vad som står på tur för henne är inte klart än.

– När jag tog över Peraxel så sa vi att det här var något som jag skulle testa i några år och se hur det gick. Jag visste att det inte skulle bli någon guldgruva men jag hade ändå hoppats att det hade gett lite mer utdelning i proportion till hur mycket tid som jag har lagt på butiken.

– Jag har helt enkelt inte riktigt sett den utvecklingen av butiken som jag hade hoppats på.

Under onsdagen startade utförsäljningen av butikens lager.
Under onsdagen startade utförsäljningen av butikens lager.Foto: Pernilla Rudenwall

Under onsdagsförmiddagen var det många personer som passade på att besöka Peraxel då affären har utförsäljning av sina varor. En av dem var stammisen och vännen Lisa Segerkvist.

– Det känns jättetråkigt att Marie inte ska driva butiken längre. Det har varit kul att staden har haft en sådan här butik och det känns som att det behövs, säger hon.

Marie vill själv passa på att verkligen tacka sina stamkunder.

– Att möta min kunder och de relationer med kunderna som man skapat under åren – det är absolut inte den biten jag tröttnat på. Så jag vill rikta ett stort tack till alla kunder som jag haft genom åren.

Nu hoppas Marie att det ska gå att hitta någon som vill ta över verksamheten.

– Nu när jag har gått ut med att jag lämnar butiken så kan jag även gå på mer offensivt och försöka hitta någon som vill ta över. Det är så klart den stora förhoppningen att någon annan är intresserad.

bild 1/2
Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons