Annons
Innehåll från RADIOCENTRALEN

RadioCentralen alltid i takt med det senaste: ”Vi är länken mellan teknik och människa”

Namnet till trots säljer RadioCentralen mest mobiltelefoner och annan smart hemelektronik. Annat var det för drygt 90 år sedan när Marcus Johanssons farfar tog över butiken. Då handlade Ulricehamnsborna mest lampor och så småningom även radioapparater.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Idag kretsar mycket av vår vardag kring smart teknik. Vi äger mobiltelefoner med inbyggd kamera, använder appar dagligen, lyssnar på ljudböcker, utnyttjar olika streamingstjänster för både musik och TV.

Dessutom arbetar allt fler Ulricehamnsbor hemifrån sedan pandemin. Nästan alla, oavsett plats i livet, är uppkopplade och beroende av bra nätverk i hemmet.

Det har Radiocentralen tagit fasta på. Man säljer inte bara ny hemelektronik utan erbjuder en mängd olika kvalificerade tjänster.

– Vi har blivit en naturlig länk mellan människan och tekniken, säger Marcus Johansson som driver Radiocentralen sedan 2003.

”Vi erbjuder support och installation av allt vi säljer”

Kunderna kommer in till butiken på Marknadsplatsen för att uppdatera sin utrustning men även för att få support.

– Vi står på många ben. Mobiltelefoner, TV-apparater, abonnemang och högtalare är den stora biten. Men vi erbjuder även support och installation av allt vi säljer där även antenner, paraboler och bredband ingår. Det är inte alla som känner sig trygga med att göra det själv, säger Marcus Johansson.

Han är utbildad ingenjör men hann bara jobba ett år i Göteborg efter examen innan han blev en del av familjeföretaget.

– Farfar tog över butiken på 1930-talet och på den tiden var det mest lampor och radioapparater. Sedan utvecklades andra olika elektriska apparater och TV:n.

Gustav Håkansson och Morgan Markbrant är två av fyra säljare som hjälper Radiocentralens kunder med både val av utrustning och regelrätt support.
Gustav Håkansson och Morgan Markbrant är två av fyra säljare som hjälper Radiocentralens kunder med både val av utrustning och regelrätt support.
”Man ska känna sig som är guldkund hos oss”

Idag är det TV och mobiltelefon och alla dess tillbehör som dominerar Radiocentralens utbud. Men det går också att ta ID-foto eller få digitala bilder utskrivna. Allt som har med routrar och wifi är också populärt. Och det går så klart att köpa datorer och en och annan webbradio. Medan suget efter ny kamera inte är så stort som förr.

– Många tycker det är toppen att få en översyn på sina mobiltelefoner, fiber och TV-abonnemang. Familjelösningar är populärt. Det spar man mycket pengar på, säger Marcus Johansson.

– Det har skett en otrolig utveckling när det gäller digitaliseringen de sista tio åren. Och här måste jag lyfta min personal. De är inte bara oerhört kunniga när det gäller den senaste tekniken utan är även alltid engagerade, pålitliga och positiva.

För det är den kvalificerade och personliga servicen som gör att Radiocentralen står pall för konkurrensen från lågpriskedjor och näthandel, menar Marcus Johansson.

– Man ska känna sig som guldkund hos oss. Oavsett om man köper ett batteri eller en ljudanläggning för tusentalskronor.

För drygt 30 år sedan flyttade Radiocentralen till den 450 kvadratmeter stora butiken vid Marknadsplatsen. Sedan dess har sortimentet förändrats avsevärt.
För drygt 30 år sedan flyttade Radiocentralen till den 450 kvadratmeter stora butiken vid Marknadsplatsen. Sedan dess har sortimentet förändrats avsevärt.

Allt detta kan Radiocentralen hjälpa till med

Radiocentralen i Ulricehamn är ett familjeföretag som grundades 1928 och en del av Euronics. Allt detta kan du få hjälp med i butiken på Marknadsplatsen:

• Installation av TV, routrar, ljudanläggningar och skrivare.

• Igångsättning och uppstart av mobiltelefoner, surfplattor och datorer.

• Montering och justering av paraboler och antenner.

• Foto till ID-kort och körkort

• Hjälper till att teckna mobil-, fiber- och TV-abonnemang.

• Ljudsättning av offentliga miljöer.

• Företagslösningar.

• Påfyllnad av kontantkort.

• Montering av skärmskydd på mobil, surfplattor och klockor.

• Hembesök, rådgivning och support.

• kontakt@radiocentralen.com

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se