Annons
Nyheter

En definition av hårdrock

Nyheter • Publicerad 3 maj 2010

En ung herre i mitt hus gick omkring och sjöng på något.

Det var inte de vanliga visorna om ekorrar och tomtar, inte heller schlagers, så mycket uppfattade jag där jag stod i köket och plockade in smetiga frukostbestick i diskmaskinen.

Annons

Så stack han in huvudet.

– Vad är hårdrock pappa?

– Oj, hm, ja hårdrock det är musik som är hård liksom. Du vet hård musik, som är cool, häftig och tung, liksom, stammade jag fram och önskade att jag någon gång kunde vara lite förberedd på de där fantastiska frågorna som förtjänar mycket bättre svar än vad jag oftast kan ge.

Han fortsatte sin sång. Jag kunde uppfatta ordet "bestämma" flera gånger i låttexten som han tycktes ha författat själv.

– Elgitarr, det är hårdrock va pappa.

– Ja, absolut, elgitarr är hårdrock.

– Men flöjt, det är inte hårdrock va, fortsatte han och spelade lite luftflöjt.

– Nej flöjt är inte hårdrock, sade jag och tänkte att jag kanske skulle sätta på lite Jethro Tull men ångrade mig. Det skulle nog förvirra.

Sedan fortsatte han showen för sig själv därute i vardagsrummet, spelade luftgitarr och sjöng att han vill bestämma själv, men inte får. Men snart stack han in huvudet igen.

– När man sjunger hårdrock ska man vara arg va?

– Ja det är nog ganska vanligt, sade jag och konstaterade att han ännu en gång hade besvarat sin egen fråga mycket bättre än vad jag själv kunde göra.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons