Annons
Nyheter

Det händer en del ändå

Nyheter • Publicerad 22 september 2010

Valet bjuder på en del frågetecken. Varför är Socialdemokraterna nästan dubbelt så stora i valdistriktet Ulricehamn 2, som i valdistriktet Ulricehamn 4? Samtidigt är valdeltagandet nästan 10 procent lägre i Ulricehamn 2 än i Ulricehamn 4.

Det är inte bara mellan tätort och landsbygd det är skillnad.

Annons

Och tänk att av alla de 14 671 röster som lagts är det bara 5 som lagts på något annat parti än de nio etablerade i kommunen. Bara 5.

Jag vet inte vilka partier det handlar om men klart är väl i alla fall att till exempel Feministiskt initiativ och Piratpartiet inte har samlat speciellt många röster i Ulricehamn.

Och hur kan Socialdemokraterna få fler röster men ändå mindre mandat?

Det finns en del att klura på.

Jag klurar dessutom på varför jag inte kom iväg till Rune Claessons utställning på museet. I artikeln om utställningen står det att han var en succé.

"Konstföreningen säger sig vara mycket glada att få ha tagit del av Rune Claessons konstnärsskap och humor.", står det i vår artikel om utställningen och det säger en del.

Leksaksutställning på gång och det var på tiden säger jag. Dessutom är det musik på biblioteket på fredag klockan femton.

Fredag klockan femton?

Petra Johansson och Daniel Axelsson tolkar Chris Whitley är det i alla fall. Jag har aldrig lyssnat på Chris Whitley men ändå. När det händer något i Ulricehamn gäller det att passa på. Jag kanske förlägger en sen lunch till biblioteket på fredag.

Apropå musik och apropå vad som händer så tänker jag i helgen gå och se Toy Story 3 äntligen, eller framförallt lyssna till, eftersom Randy Newman har gjort musiken.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons