Annons
Nyheter

Beskydd och Radio Skaraborg

Nyheter • Publicerad 14 april 2010

Barn har ett sätt att skaka liv i den allra värsta medelålderskoman. De vet vad de ska säga och på pricken exakt när.

Det kan vara en helt vanlig tisdagsmorgon, du ska vara hemma med två sjuka barn, gäspar lite förstrött och börjar gå ner för trappan för att laga ännu en i raden av livets frukostar när den äldsta av dem, som sitter på toaletten, så där utan vidare säger:

Annons

– Plötsligt kan hjärtat bara stanna pappa, det vet jag för det har dom sagt på tv.

Och så fryser du i steget. Och så funderar du på vad sjutton du ska säga nu. Tyst är det så när som på Radio Skaraborg som skvalar nere från köket.

– Ja men det händer bara väldigt sällan, nästan aldrig faktiskt, ja man skulle till och med kunna säga att det aldrig händer, försöker jag och hör genast hur dumt det låter och tvingas försöka mig på någon mer realistisk förklaring.

Jag går och fiskar, sjunger Per Gessle på Radio Skaraborg och vi sitter i trevlig tystnad och äter macka.

– Då behöver man fiskekort, det vet ju jag, säger den äldste precis samtidigt som den yngste har någon form av incident med sin smörgås och blir arg på den, ledsen.

I ett försök att bryta konflikten säger jag att han får bita tillbaka på smörgåsen, om den nu bits så elakt, och visar med ett grymtande hur det ska gå till.

Det fungerar utmärkt. Sedan lägger han smörgåsen på sin yoghurtsked och äter upp den med sked, fast ibland tar han paus och skrapar bort smöret och leverpastejen med skeden.

Jag börjar sätta på kaffe och funderar vart jag har lagt den där chokladbiten jag vet att jag har någonstans, innan jag kommer på att det där bara var en dröm, att jag drömde att jag hade en chokladbit som jag höll på att slänga men att jag sedan lät bli för att kunna ha den till morgonkaffet.

Och nu är den borta vilket som, och jag saknar den. Eller en kaka.

Aj, aj, säger den äldste när han tar på sin smörgås och den yngste skrattar hysteriskt. Nu börjar smörgåstricket spåra ur alltså, och mycket riktigt flyger snart smörgåsarna genom luften, vilket avbryts när de börjar prata om rån på Radio Skaraborg.

Annons

– Rån pappa, det har varit ett rån.

– Ja jag hörde det men det var långt härifrån, väldigt långt härifrån, säger jag och tänker samtidigt att jag måste sluta med det där.

– Var det i Kina?

– Ja det var nog i Kina, säger jag och äter upp min smörgås utan att den bits det minsta.

Kanske ska vi åka och köpa kakor efter frukosten tänker jag, när Christer Sjögren avlöser John Mayer på Radio Skaraborg.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons