Annons
Nyheter

47 är veckans siffra

Nyheter • Publicerad 9 april 2010

47 elever. Det är väldigt många och ändå inte så många.

Jag lyssnar på Everybody Hurts och solen glittrar på öppet vatten in genom kontorsfönstret den här fredagskvällen när vi sitter och gör färdigt lördagstidningen. Eftersom jag har försökt skriva lite om skolan tar jag mig tid att under en paus bläddra lite i skolans kvalitetsredovisning för 2009.

Annons

Det är mycket siffror hit och dit så jag vet inte varför jag fastnar på siffran 47 egentligen. Kanske beror det på mitt musikval.

I alla fall är siffran 47 hämtad från den senaste attitydundersökningen bland eleverna. Undersökningen riktar sig till eleverna som går i trean, femman och nian på grundskolan och de som går i tvåan på gymnasiet.

761 elever har svarat på undersökningen. Resultatet varierar inte så mycket från år till år. Det står att ett par områden har fått lägre betyg och det är det vårdade språket och renheten på toaletterna men jag vet inte om jag kan utläsa det av siffrorna.

Det står också att eleverna sätter höga betyg på att de känner sig trygga och har kompisar, och det är säkert sant.

Men en av frågorna är: Händer det i skolan att ingen vill vara med dig?

Sedan får eleverna kryssa i om detta händer aldrig, en gång i månaden, en gång i veckan eller varje dag.

47 elever har kryssat i varje dag.

Det är inte så många kanske, men samtidigt väldigt många.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons