Annons

Har Närhälsan svårt att behålla sin personal?

Jag hade nyss ett bra möte med min nya läkare, men osäkerheten och stressen gnager i mig. När kommer jag bli tvungen att byta igen, skriver Långtidssjukskriven.
Insändare • Publicerad 3 april 2021 • Uppdaterad 5 april 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Med anledning av mina erfarenheter skulle jag vilja veta hur ansvariga tänker runt kontinuitet och patientsäkerhet, skriver Långtidssjukskriven.
Med anledning av mina erfarenheter skulle jag vilja veta hur ansvariga tänker runt kontinuitet och patientsäkerhet, skriver Långtidssjukskriven.Foto: Christer Seldevall

Jag är sjukskriven sedan 5,5 år och står listad på Närhälsan i Ulricehamn. Under denna tid har jag haft sex psykologkontakter, fyra olika läkare och snart tre rehabsamordnare. Endast ett av alla byten har jag själv initierat. Majoriteten beror på att personen i fråga har slutat.

Den läkare jag haft i 4,5 år fick jag inte ha kvar efter en omorganisation för ett år sedan, trots uttalade önskemål om att få behålla min kontakt då läkaren i fråga följt mig under hela min sjukskrivning och var väl förtrogen med min sjukdomsbild.

”Det är påfrestande att ständigt behöva återberätta allt som känns tungt och fel för att sätta in nya personer i situationen.”
Annons

Nästa läkare slutade innan vi hann ses. Följande läkare jobbar fortfarande kvar på Närhälsan, men jag blev ändå flyttad till en ny kontakt innan vi hunnit träffas, vilket jag fick reda på när jag skulle boka tid.

Det är påfrestande att ständigt behöva återberätta allt som känns tungt och fel för att sätta in nya personer i situationen – istället för att fortsätta tillfrisknandet med en vårdkontakt som har kännedom om mig och min sjukdomshistorik.

Med anledning av mina erfarenheter skulle jag vilja veta hur ansvariga tänker runt kontinuitet och patientsäkerhet. Hur påverkas patienter av en hög personalomsättning, och väger administrativa ändringar tyngre än patientens behov av en stabil vårdkontakt?

Jag hade nyss ett bra möte med min nya läkare, men osäkerheten och stressen gnager i mig. När kommer jag bli tvungen att byta igen?

Långtidssjukskriven

Annons
Annons
Annons
Annons